SREĆA NA LICIMA

Ovo kažu hrvatski igrači nakon vrućeg gostovanja u Sofiji

11.10.2014 u 10:49

  • +5

Kvalifikacije za Euro 2016.: Bugarska - Hrvatska

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Stoyan Nenov

Bionic
Reading

Hrvatska se s tri boda vratila iz Sofije u kojoj je svladala Bugarsku 1:0. Nakon izborene nove pobjede u kvalifikacijama za EURO razumljiva je bila sreća na licima 'kockastih'

Zadnja linija je u Bugarskoj djelovala sigurno.

'Zaslužili smo pobjedu. Odigrali smo jako dobro u obrani. Bili smo koncentrirani i oprezni i nismo dopustili Bugarskoj da stvori čistu šansu. Na terenu smi izgledali kao momčad. Pobjeda je važna, jer sada imamo nakon dvije utakmice šest boddova. Sofija je teško gostovanje i siguran sam kako ni drugim reprezentacijama tamo neće biti ugodno', izjavio je Vedran Ćorluka.

Mario Mandžukić je vodio veliku bitku sa suparničkim braničima.

'Ovo je važna pobjeda za atmosferu, a bodovi će dobiti još više na značaju, ako ih potvrdimo s Azerbajdžanom. Idemo uzeti još tri boda', izjavio je hrvatski napadač.


Vezni red je obavio veliki dio posla, posebno u razbijanju kreacije bugarskih napada.

'Sretni smo, naporno smo radili da bi došli do bodova. Nitko ne smije podcjenjivati ovaj uspjeh, jer tu nije lako slaviti. Moramo tako nastaviti', pričao je Ivan Rakitić.

'U prvih 45 minuta smo bili puno bolji, a u nastavku je bilo teže no uspjeli smo zaustaviti bugarska nastojanja da izjednače. Odigrali smo mudro, možda je presudno bilo naše veće iskustvo', dodao je Modrić koji je na pitanje o ružnim scenama na tribinama dodao:

'Ja ne mogu komentirati ono što se nažalost događalo na tribinama.'