Liga nacija logo sponzori

ALI NEĆE ŠTEDJETI GLASNICE

Ovo se nije dogodilo već godinama: hrvatski navijači bez 'svog ponosa'

Bionic
Reading

Velika su očekivanja hrvatskih navijača uoči večerašnje utakmice polufinala Lige nacija, a u kojoj će Hrvatska protiv Nizozemske tražiti plasman u finale Lige nacija. Zato ih je i stiglo više od 14.000 u Rotterdam

Nema natjecanja a ni mjesta na svijetu na kojima se neće pojaviti hrvatski navijači. Tako je naravno, i ovog puta, jer Rotterdam je dostupan mnogima, pogotovo Hrvatima koji rade u zapadnoeuropskim zemljama.

A očito su se reprezentacije zaželjeli i mnogi drugi, nakon dva natjecanja koja su održana u nešto drugačijim okolnostima.

Naime, sjećamo se da je Euro koji se igrao u ljeto 2021. godine bio pod covid-mjerama, dok je SP u Katru, koji je održan koncem prošle godine, mnogima bio nedostupan zbog enormnih troškova.

Naravno, oni koji su si mogli priuštiti putovanje na Bliski istok, sigurno im je ostao u ugodnom sjećanju. A u sjećanju su ostale i fotografije s plaže, gdje se uoči svake utakmice razvlačila najveća hrvatska zastava, čija je dužina u najboljim danima iznosila 201 metara.

Ta je zastava praktički postala simbol hrvatskih navijača, jer ona je uz reprezentaciju na svim utakmicama još od Eura 2004. godine u Portugalu. Bila je i tijekom SP-a u Rusiji, kada je doživljavala i stanovite korekcije, odnosno prekrajanja.

Nažalost, ovog puta, u Rotterdamu te velike zastave neće biti, jer kako je rekao njezin ponosni vlasnik, Dado Čor iz Crikvenice, Feijenoordov De Kuip stadion je premali, odnosno zastava je prevelika.

Ali da se baš u potpunosti ne prekine tradicija, Čor će jednu, nešto manju zastavu, ipak 'predstaviti' u Rotterdamu. Bit će to na meču Antonija Plazibata, koji će se u subotu boriti za naslov privremenog prvaka u Gloryjevoj teškoj kategoriji.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal