BRILJANTNA PRETJECANJA!

Ovo su najbolji potezi F1 vozača u 2012. godini!

03.01.2013 u 17:26

Bionic
Reading

Uzbudljiva sezona Formule 1 je za nama, a na YouTubeu se pojavila kompilacija 15 najatraktivnijih pretjecanja u 2012. godini.

Uvođenjem KERS-a, DRS-a te guma koje se brzo troše, Formula 1 konačno je dobila što joj je godinama falilo: akciju na samoj stazi. Umjesto dosadnih utrka u kojima se sve odlučuje prilikom ulazaka u boks, sada konačno imamo pregršt pretjecanja na svakoj utrci, čak i kad ne pada kiša.

U 2012. godini viđen je veliki broj manevara kao i u sezoni prije, a na YouTubeu se pojavila kompilacija 15 najboljih pretjecanja. Zanimljivo, među pet najboljih našao se čak dvaput Sebastian Vettel, iako je bio na glasu kao čovjek koji ne zna pretjecati. Njegov prolaz kraj Senne u Belgiji i Buttona u Abu Dhabiju na četvrtom su i trećem mjestu rang liste.

Kimi Raikkonen jedan je od najatraktivnijih vozača današnjice, a njegov suludo hrabri prolaz pokraj Michaela Schumachera uoči Eua Rougea na drugom je mjestu ljestvice, dok je prvo pripalo Felipeu Massi, koji je u Singapuru prošao pokraj Senne na mjestu gdje pretjecanja ne viđamo gotovo nikad. Svaka čast Brazilcu koji je u drugom dijelu sezone pokazao da ipak ima mjesta u Formuli 1.

15 najboljih F1 pretjecanja u 2012.