BRIGE ZA KEKA

Ovo su Rijekini najveći problemi prije Betisa

03.10.2013 u 10:54

  • +3

FC Vitoria Guimaraes - HNK Rijeka

Izvor: Cropix / Autor: Ronald Goršić

Bionic
Reading

Iako su u sezoni pretrpjeli samo jedan poraz, u igri Rijeke postoje neke manjkavosti koje bi ekipa poput Betisa mogla i dodatno razotkriti. To su prije svega neki problemi u kadru, kao i činjenica da je jedna strana terena značajno bolja od druge

Kada smo na našem portalu Tribina.hr pitali koju su to problemi koji muče NK Rijeka, isplivale su na površinu neke stvari. Iako ogromna većina i dalje misli kako je klub na pravom i ispravnom putu, većina je također mišljenja da je napadačka igra previše ovisna o Leonu Benku te da bi trebalo biti nekih promjena u kadru, prije svega više minuta za Andreja Kramarića.

Također, većina će se složiti, kako sugeriraju rezultati ankete, da bi bod protiv Betisa bio uspjeh, iako se naravno priželjkuje pobjeda.

Tako je korisnik dorian, iako sam veliki navijač Rijeke, istaknuo koje je manjkavosti u igri uočio u posljednje vrijeme:

'Zašto je domaći teren postao bauk ako bijeli imaju vjetar u leđa s tribina kao nikad prije? To je pitanje za igrače, ali prije svega mislim da je to pitanje za gospodina Keka. Niti je svaka pobjeda njegova niti je svaki loš rezultat njegov, ali da snosi velik dio odgovornosti, snosi. U početku uporno je okretao glavu na drugu stranu na svaku lošu partiju Alispahića, i svejedno ga gurao u vatru prilikom svake sljedeće utakmice iako to ovaj ničim nije zalužio. Dapače, otkada je plavi dres zamijenio bijelim Alispahić je odigrao tek jednu kvalitetnu partiju. Sada se priča ponavlja sa Sharbinijem.

Većina se slaže da je NK Rijeka na pravom putu


Od početka sezone Anas je imao tek jedan pravi bljesak i to je fantastični zgoditak protiv Žiline, a sve ostalo je za zaborav. Misteriozna ozljeda leđa dala je u Koprivnici priliku da Kramarić pokaže zašto je doveden. Kramarić je odlučio utakmicu i sve je upućivalo na to da je Anas izgubio svoje mjesto u momčadi. Međutim, nakon utakmice u Portugalu potpuni preokret. Kramarić u Pulu nije niti putovao, a protiv Hajduka ostao je prikovan za klupu!? Zašto – to valjda samo Kek zna. U isto vrijeme Sharbini je obje utakmice odigrao ispod svake razine dobrog ukusa i ukoliko se Kek opet odluči za njega na predstojećim utakmicama, to se može smatrati gotovo pa mazohizmom.

Osim toga, postoji i problem bokova. Dok je onaj desni s Tomečakom i Kvržićem vjerojatno najbolji u ligi, lijevi je propuh. Prema naprijed Sharbini ništa, prema nazad Škarabot na vjetrometini sputan svojim osobnim nedostacima, kao i činjenicom da za razliku od Kvržića njegov pandan na suprotnoj strani Sharbini obranu smatra mučenjem i često se tamo pojavi kada više to nije potrebno.'

S druge strane, objašnjenja za sve probleme, kako pad u igri, tako i ovisnost o Benku, pronašao je korisnik Kvarc:

'Nije li dovoljno analizirati sliku momčadi da bi se moglo s jasnoćom objasniti zašto i kako Rijeka igra u zadnjih par utakmica? Svakako, u prvi plan dolaze ozljede. Bez skoro pola standardne momčadi Kek se fantastično drži. Sreća je velika da obnovljena Rijeka ima jako dugu klupu s puno kvalitetnih igrača. Bez njih ovi se rezultati ne bi nikada mogli ostvariti. Kapu treba skinuti sportskom direktoru Srećku Juričiću koji je u suradnji s ostatkom uprave fantastično odabrao i potpisao igrače za ovu sezonu.

Kako i gdje gledati Europsku ligu

Osim na MAXtv-u (Arenasport) utakmice Europske lige možete gledati i na pay per view online servisu Match.tportal.hr. Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala.

Korisnici usluge MaxTV To Go (usluga web & mobile) također mogu utakmice gledati na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalaze na putu. Više informacija potražite OVDJE.

Gdje bi Benko bio bez podrške njegovih suigrača? Bez pravovremeno dodane lopte nema gola. Jedan čovjek ne može dobiti utakmicu. Ne treba krivo shvatiti, Benko je odličan igrač, u velikoj mjeri zaslužan za dosadašnje uspjehe, no nije za njih ništa zaslužniji od jednog Kvržića, Maleša, Leškovića i ostalih. Ova je generacija pokazala da se utakmice dobivaju srcem i glavom: pokazali su požrtvovnost i mudrost u obrani, ubrzali pas igru i spustili loptu u sredini te na koncu izgradili svaki napad smislenim akcijama. Ako u takvom okruženju zablistaju pojedinci, tim bolje, no ipak je timska igra ispred svega, za koju su zaslužni svi, cijela momčad na terenu.

Jedno je ipak sigurno: Rijeka se u debiju Europske lige u Portugalu uz puno problema ipak nije osramotila. Krajnji rezultat bio je nerealan u odnosu na pokazanu igru te su ozljede i kartoni u zadnjoj liniji skupo plaćeni. Naravno, činjenica da se igralo u gostima nije pomogla. No danas je novi dan. Puno kompletnija momčad ovogodišnje fantastične Rijeke opet može dokazati da ima igru za Europsku ligu, da se nije slučajno našla u društvu velikih imena i da još uvijek može ostvariti velik rezultat, u rangu utakmica sa Stuttgartom.'

Ako i vi imate mišljenje o riječkim šansama protiv Betisa, izrazite ih na portalu Tribina.hr