'MEDVJEDI' PONOSNI

Ovog Finca voljela bi imati svaka hokejaška momčad

10.06.2015 u 19:36

Bionic
Reading

Finac Jesse Saarinen novo je lice kojem će 2015./2016. sezone dom biti Brlog i Zagreb, a druga obitelj Medveščak i njegovi navijači. Riječ je o napadaču koji ima vještinu igranja na desnom i lijevom krilu s dugogodišnjim iskustvom iz finske Liige

'Prije nekoliko sezona sam si zacrtao da ću jednog dana zaigrati u KHL-u. Samo je bilo pitanje vremena kada će se to ostvariti. I eto, od danas sam i ja KHL-ovac zahvaljujući Medveščaku i ponosan Medvjed. Od igrača Jokerita čuo sam da su navijači ovdje fantastični. S nestrpljenjem čekam da počne sezona i da osjetim tu vibru o kojoj su pričali igrači Jokerita', prokomentirao je 29-godišnji Jesse koji je nakratko stigao u Zagreb kako bi stavio svoj potpis na Medveščakov ugovor dodavši:

''Ovo mi je prvi posjet Zagreb i Hrvatskoj. Dosad sam samo slušao priče o tome kako je Hrvatska predivna zemlja, sad sam se i sam uvjerio u to, iako sam vidio samo djelić nje'.'

Saarinen je tijekom svoje 11-godišnje profesionalne karijere igrao za finske prvoligaše Pelicanse (6 sezona), SaiPa (2 sezone) i HPK (3 sezone), a 2010./2011. sezone odigrao je šest utakmica i za češkog prvoligaša Karlovy Vary.

''Uh, ovo će biti veliki izazov za mene s obzirom da sam 11 godina proveo igrajući u finskoj ligi i nešto kratko, pola sezone, u češkoj Extraligi. Ali znam da je došlo vrijeme za promjenu, da se okušam u nekoj drugoj ligi. U Finskoj sam odigrao puno utakmica, sve mi je već poznato, igrači, suparnici, liga... Jednostavno mi je potrebno nešto novo'.

Prošlogodišnji najbolji strijelac HPK-a po broju bodova (43) i golova (17) premijeru u Kontinentalnoj hokejskoj ligi koju će ostvariti krajem kolovoza opisat će riječima...

'Znam da me čeka ogroman posao. Sve će mi biti nepoznato i ono što sam vidio prošle sezone u Helsinkiju na utakmici Jokerita znam da me čekaju teške utakmice, ali i odličan hokej kojemu se iznimno veselim kao i pobjedama, novim suigračima, navijačima, suparnicima... Ma svemu', sa smiješkom je prokomentirao Jesse dodavši: 'Kako ću se snaći i kako će završiti vidjet ćemo na kraju sezone, ali u jedno sam siguran, dat ću sve od sebe jer želim dokazati da mogu igrati u ovoj ligi. Brz sam igrač koji voli zabijati golove i nadam se da ću rasti u Medveščaku'.

Sportski direktor Medveščaka Aaron Fox također je kod Saarinena primijetio tu želju za golovima.

'Saarinen je jedan od onih igrača kojeg svaka momčad voli imati. On može igrati u svim situacijama, a uz to je još i jako dobar klizač i fizički igrač, te ima jako dobar osjećaj za golove. O njegovom karakteru čuli smo samo odlične stvari i vjerujemo da će biti jedan od igrača koji će se boriti za što veću minutažu na ledu te da igra u situacijama s igračem više'.

Uz Saarinena Medveščak je potpisao još jednog igrača, 26-godišnjeg braniča Blakea Parletta. Parlett u Brlog dolazi s AHL i ECHL iskustvo te će mu ovo biti prva sezona u Kontinentalnoj hokejskoj ligi. Uz njega je svakako zanimljiva činjenica da mu venama teče i hrvatska krv s obzirom da mu je baka rođena u Hrvatskoj.

'Parlett je vrlo dobar branič koji se jednako dobro snalazi i u obrani i u napadu. Može igrati u situaciji s igračem više i igračem manje te od njega očekujemo da odigra značajne minute za našu momčad. Uz sve to, vrlo je srčan igrač. Njegova baka je rođena u Hrvatskoj zbog čega se iznimno veseli što će zaigrati za naš klub te nam pomoći da sezonu odradimo bolje od prošle', rekao je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Blake Parlett je prvi profesionalni ugovor potpisao 2010./2011. s AHL klubom Connecticut Whaleom s kojim je proveo tri sezone. Osim za Connecticut Whale igrao je za Springfield Falconse, Providence Bruinse i San Antonio Rampage u AHL-u te za Greenville Road Warriorse u ECHL-u. Parlett je sveukupno odigrao 311 AHL utakmica (119 bodova) i 63 ECHL (41 bod).