LUDO, LUDO, LUDO

Pada svjetski rekord; iz Londona za klinca stiže ponuda koja će šokirati nogometnu javnost

03.07.2017 u 06:56

Bionic
Reading

Arsenal je krenuo u obnovu momčadi kako bi se opet uključio u borbu za velike trofeje, a iznosi koji se vežu uz moguća pojačanja jednostavno su ludi

Arsenal je englesko prvenstvo zadnji puta osvojio 2004., a ove sezone, poslije 19 godina, neće biti sudionik Lige prvaka. Takva situacija natjerala je voststvo kluba te menadžera Arsenea Wengera da duboko zavuku ruku u blagajnu.

'Topnici' su i proteklih godina trošili, ali ovog prijelaznog roka srušit će klupski rekord po potrošnji, a možda će Arsenal postati i vlasnik najveće isplaćene odštete u povijesti nogometa.

Ako je vjerovati engleskim i francuskim medijima Arsenal je napokon slomio otpor Lyona i za 53 milijuna eura kupit će napadača Alexandrea Lacazettea (26). Ugovor će biti potpisan na pet godina, a ako je spomenuta brojka točna bio bi to klupski rekord po isplaćenoj odšteti za jednog igrača.

No to nije sve od Arsenala. Poznato je da je premijerligaš iz Londona žestoko zagrizao za još jednog Francuza, a to je apsolutni hit prošle sezone Kylian Mbappe koji nosi dres Monaca. Ovaj 18-godišnjak meta je mnogih velikana, a već se spominjalo kako je Arsenal mahao čekom od 100 milijuna eura.

  • +13
Kylian Mbappe Izvor: Reuters / Autor: CHARLES PLATIAU

No u Monacu se ne žure, ruskom milijarderu i vlasniku aktualnog franucskog prvaka Dimitriju Rybolovlevu novac  nije problem i strpljivo čeka da ponude rastu.

Real je licitirao, navodno i do 130 milijuna eura, a prema pisanju 'otočkih' novinara opet se probudio Arsenal koji je u Kneževinu poslao ponudu od čak 125 milijuna funti odnosno 144 milijuna eura. Ludo!

Kylian Mbappe je imao sjajnu 2017.

Za usporedbu zasad je najveći transfer onaj Paula Pogbe iz Juventusa u Manchester United za 104 milijuna eura u kolovozu 2016.