desetkovani 'građani'

Panika u Manchesteru; Pep Guardiola ostao bez stopera kojeg je platio 65 milijuna eura...

04.09.2019 u 23:00

Bionic
Reading

Na Etihadu se proteklih dana nije mirno spavalo, posebice nakon što su Pep Guardiola i njegovi suradnici u redovima Manchester Cityja saznali koliko je u stvari teška ozljeda francuskog stopera Aymerica Laportea (25)

Francuski se reprezentativac Aymeric Laporte ozlijedio u subotu na prvenstvenoj utakmici s Brighton&Hove Albionom koju je City lako dobio 4:0.

No, ta je pobjeda preskupo plaćena jer Laporte je nakon jednog obrambenog starta iskrenuo koljeno i morao je napustiti teren već u 37. minuti utakmice. Odmah je završio u bolnici, a prve pretrage potvrdile su najcrnje sumnje. Francuski reprezentativac, kojeg je City kupio u siječnju 2018. godine za čak 65 milijuna eura od Athletic Bilbaa, mora na operaciju!

Stradala mu je čašica koljena i vanjski meniskus, operacija je odrađena u Barceloni i sada se čekaju prve informacije koliko bi Laporteov oporavak trebao trajati. Baš to zadaje 'milijun' muka Pepu Guardioli koji na mjestu stopera ostaju tek John Stones i Nicolas Otamendi, dok Fernandinho može s vremena na vrijeme 'pokrpati' tu poziciju.

  • +19
Nogomet; Rosenborg - NK Dinamo; 27.8.2019.; play-off Lige prvaka Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Za izazove u engleskim prvenstvu i Ligi prvaka - premalo. Jer Laporte bi se mogao oporavljati mjesecima, ovisno u kakvom mu je stanju meniskus... To znači da bi obrana Cityja bila praktički desetkovana jer francuski je reprezentativac prošle sezone odigrao 51 utakmicu za 'građane' u svim natjecanjima (35 u prvenstvu, šest u Kupovima, 10 u Ligi prvaka), bio je nezamjenjiv, doslovno stup obrane.

Možda je to donekle i prilika za Dinamo koji u Ligi prvaka gostuje kod Manchester Cityja već u 2. kolu, na travnjak Etihada će 'modri' istrčati 1. listopada, a pitanje je hoće li se Laporte do tada oporaviti.