'nabrijani' osijek

Panika u Rijeci, na Rujevicu stiže momčad koja ih je ove sezone već tri puta pobijedila

21.04.2018 u 16:57

Bionic
Reading

Rijeka na svom terenu danas (19 sati, Arenasport 3) u jednom od derbija 31. kola Hrvatski Telekom Prve lige dočekuje Osijek. Momčad Zorana Zekića igra izvrsno, u prošlom je kolu Osijek na Maksimiru pobijedio Dinamo. A Matjaž Kek je u problemu, njegova je Rijeka ove sezone izgubila sve tri međusobne utakmice s Osijekom...

Rijeka je nakon debakla protiv davljenika Rudeša uspjela osvojiti sva tri boda u lokalnom derbiju protiv Istre. U Puli je Rijeka očekivano dominirala tijekom cijele utakmice, no do pobjedničkog je gola stigla tek u završnici preko Kekovog jockera s klupe Kvržića. Tek sada se vidi koliko je skup bio posrtaj protiv Rudeša budući da je Rijeka s tim bodovima mogla smanjiti zaostatak za vodećim Dinamom na itekako dostižnih šest bodova, no u svakom slučaju nedavna pobjeda Osijeka nad Dinamom omogućila je Keku i njegovim igračima da i dalje sanjaju o obrani naslova prvaka Hrvatske.

Kek je najavio derbi s Osijekom.

'Konačno možemo pričati o domaćoj utakmici, dugo vremena nismo igrali na Rujevici. Dolazi nam kvalitetan i atraktivan protivnik, to je dobra pozivnica svim navijačima. Hvala im i veliki respekt za podršku u Istri. Čeka nas kvalitetna i neizvjesna utakmica između dva protivnka koja su u vrhu lige i žele igrati, svaki na svoj način. Kvaliteta protivnika svima je jasna i to se vidjelo protiv Dinama u srijedu', kazao je trener Rijeke Matjaž Kek.

Odlična je vijest za Keka da su suspenzije odradili ponajbolji stoper Župarić i ključni veznjak Bradarić, a to znači da ima slatke brige glede sastavljanja početne jedanaestorke za susret s Osijekom iako neće moći računati na Prslaka, Pavičića i Leovca.

Nakon poraza od Rudeša momčad Osijeka reagirala je pobijedivši Istru i Dinamo na Maksimiru. Još se jednom pokazalo kako Zekićeva momčad odlično igra protiv najjačih suparnika u ligi, no s druge strane česti posrtaji protiv davljenika onemogućili su Osijek da se ozbiljno priključi borbi za naslov prvaka Hrvatske. U Zagrebu je Osijek rano poveo golom Bobana i kasnije se disciplinirano i uspješno branio. Dinamo je očekivano dominirao susretom, no čvrsta obrana i sjajni vratar Malenica bili su uspješniji od domaćih ofenzivaca. Osijekov je trener Zekić očito napravio odličan potez kada je u prethodnim utakmicama Malenicu zamijenio zimskim pojačanjem Santinijem jer je dobio iznimno motiviranog vratara za završnicu sezone. Osijek ima zagarantiranu četvrtu poziciju na tablici, no pobjedom na Rujevici može krenuti u borbu za treću poziciju.

  • +11
Osijek - Rijeka, 22. kolo HT Prve lige, 2017/18. Izvor: Cropix / Autor: Emica Elvedji / CROPIX

Zekić nije krio oduševljenje pobjedom protiv lidera.

'Prvih pola sata bili smo odlični. Poslije je Dinamo napravio očekivani pritisak, ali odgovorili smo na pravi način. Mora se poklopiti puno toga kako bi se svladao Dinamo. Možda smo mogli bolje iskoristiti Dinamovu otvorenu igru u završnici susreta, ali neću gledati pobjedi u zube. Vidjeli ste koliko je teško probiti dobro organiziranu obranu i raspoloženog vratara, što smo mi imali danas. Nadam se da ćemo ovakvo izdanje biti spremni ponoviti na Rujevici', kaže Zoran Zekić.

Nakon sjajne izvedbe na Maksimiru među vratnicama Osijeka ponovno će biti Malenica, jer je i sam trener Zekić rekao kako oba njegova vratara dobro znaju tko je prva opcija. Veće promjene u sastavu Osijeka se ne očekuju, no na popisu ozlijeđenih bili su Grezda i Boban.

Osijek je ove sezone dobio sve tri utakmice protiv Rijeke, dva je puta slavio u Gradskom vrtu, bilo je 1:0 i 2:1, dok je na Rujevici krajem listopada prošle godine utakmica završila 2:1...