igra parova

Pavić preko Mektića do 12. pobjede u nizu i polufinala ATP turniru Queen's Clubu

21.06.2024 u 19:40

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Mate Pavić se sa Salvadorcem Marcelom Arevalom plasirao u polufinale parova na ATP turniru u londonskom Queen's Clubu, oni su u polufinalu nadigrali još jednog hrvatskog igrača Nikolu Mektića i Nizozemca Wesleya Koolhofa sa 6-4, 7-5.

U susretu dvojice zlatnih hrvatskih olimpijaca otprije tri godine iz Tokija Pavić je pokazao kako je sa svojim novim partnerom trenutačno u boljoj formi. Splićanin i Arevalo su produžili svoj pobjednički niz na 12 uspjeha zaredom, a tijekom tog niza su nedavno osvojili i Roland Garros.

Ključni "break" za osvajanje prvog seta Pavić i Arevalo su napravili u trećem gemu kada je Mektić napravio dvije dvostruke pogreške. U sljedećoj igri Pavić je spasio 30-40, a to je bila jedina prilika hrvatsko-nizozemskog para za povratak.

Nakon što su napravili "break" za 4-2 i ptom ga potvrdili te poveli sa 5-2 u drugom setu Mektić i Koolhof bili su nadomak poravnanja, ali potom su propustili čak četiri set-lopte, od toga tri na svom početnom udarcu te na kraju za to bili kažnjeni porazom. Prvu set-loptu propustili su kod 5-2 na servis Arevala, a onda još tri kod 5-3 na Mektićev servis. Kod 5-5 na svom je početnom udarcu popustio i Koolhof pa su Pavić i Arevalo priveli susret kraju s pet uzastopnih gemova.

U polufinalu će Pavić i Arevalo igrati protiv Taylora Fritza i Karena Hačanova koji su iznenadili prve nositelje Rohana Bopannu i Matthewa Ebdena sa 7-6 (1), 7-6 (3).

Ranije u petak polufinale je osigurao i Ivan Dodig s Amerikancem Austinom Krajicekom, branitelji naslova su u četvrtfinalu svladali Meksikanca Santiaga Gonzaleza i Francuza Edouarda Roger-Vasselina sa 6-7 (5), 6-3, 13-11.

Dodig i Krajicek će u polufinalu igrati protiv Britanca Neala Skupskog i Novozelađanina Michaela Venusa koji su svladali Amerikanca Rajeeva Rama i Britanca Joea Salisburyja sa 7-6 (5), 7-6 (6).