Liga nacija

Piksi napao navijače Srbije nekon velike pobjede: Očito se moraju educirati

13.10.2024 u 11:06

Bionic
Reading

Nogometna reprezentacija Srbije stigla je do prve pobjede u ovom izdanju Lige nacija. U Leskovcu je s 2:0 slavila protiv Švicarske.

Srbija je povela u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena autogolom Nice Elvedija nakon gužve u kaznenom prostoru poslije ubačaja iz slobodnjaka. Na 2:0 je povećao Aleksandar Mitrović. Mogla je Švicarska završnicu utakmice učiniti uzbudljivijom, ali Breel Embolo nije iskoristio jedanaesterac.

Srbija sada ima četiri boda, a Švicarska, koja je Srbiju pobijedila na zadnja dva Svjetska prvenstva, nema bodova nakon tri kola i blizu je ispadanja iz elitne skupine Lige nacija.

Nakon utakmice, umjesto slavlja i zadovoljstva, izbornik Srbije Dragan Stojković Piksi je bio razočaran dijelom navijača koji su smatrali da pri rezultatu 2:0 igrači moraju juriti i treći gol.

'Može li mi netko objasniti, pošto ja očito ne razumijem neke stvari najbolje? Vodimo 2:0, igra se 80 i neka minuta i ja čujem nekog kako se dere: 'Ajmo, svi u napad.' Eto, te stvari ne razumijem. Istina, Luka Jović je imao šansu za 3:0, ali ne mogu to razumjeti", rekao je legendarni Piksi pa je dodao:

'Ljudi očito trebaju razumjeti neke stvari. Trebaju se educirati. Kad imaš 2:0, moraš biti organiziran u obrani. A ne 'svi u napad.' Simpatično mi je to', sarkastično je zaključio Piksi.

Standings provided by Sofascore