BELUPO OSTAO NA DNU

'Pilula' uoči Beča: Dinamo slavio u Koprivnici

24.08.2013 u 20:54

  • +2

Slaven Belupo - Dinamo 7. kolo MAXtv Prve lige

Izvor: Cropix / Autor: Željko Hajdinjak

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama uspješno su apsolvirali gostovanje u Koprivnici. U drugom ogledu 7. kola MAXtv Prve lige hrvatski je prvak slavio protiv Slaven belupa rezultatom 1:3 (1:2)

Nije Dinamo oduševio, ali je rezultatski uspješno prebrodio smjenu trenera. Mamić i Krznar u prvi su satav 'iz ničega' lansirali skoro zaboravljenog Fatosa Beqiraja i prvi put nakon ozljede Sammira i upravo su njih dvojica 'otvorili utakmicu'. Brazilac je dodao, a Crnogorac spretno zabio i nakon sedam minuta Dinamo je poveo.

Fatos je zabio prvi za vodstvo Dinama

Odgovor domaćina nije trebalo dugo čekati. Novinić je jako lijpo zabio andomierskom već u 18. minuti i fenjeraš prvenstva pokazao je da može zaprijetiti novom lideru. Tko zna, možda bi i uspjeli, da inače sjajni vratar Rodić u 24. minuti nije sasvim neoprezno pratio odbijenu loptu od Fernandesa. Sasvim neopasan udarac odbio mu se od grbe na travnjaku i u promijenjenoj putanji završio u mreži.

Enes Novinić donio je lijepom završnicom izjednačenje domaćinu


Imalo se igrati još sat vremena, ali sve najbolje na utakmici bilo je već viđeno. Belupo je povremeno zaprijetio, ali Poljak nije imao ozbiljnih tegoba do isteka dvoboja i Dinamo je upisao pobjedu između dva ogleda s bečkom Austrijom. S druge strane Antoliću je tri puta branio Rodić, a 15 minuta prije kraja Ademi i Fernandes su imali 'klasične zicere', ali Rodić i domaći blok sačuvali su domaću mrežu. Ipak, u 94. minuti (toliko je nadoknade bilo zbog bakljade BBB-a) Fernandes je iskoristio previše ostavljenog prostora i nakon dobrog utrčavanja zabio je svoj drugi gol na utakmici za konačnih 1:3

Drugi gol Fernandesa i službeno je zatvorio utakmicu u Koprivnici

Slaven Belupo - Dinamo 1:3

Strijelac: Novinić 18 / Beqiraj 7, Fernandes 24, 94

Belupo: Rodić - Purić, Grgić, Edson, Geng - Gregurina, Crepulja (od 17. Purić) - Rak, Brlek, Delić (od 74. Filipović) - Novinić (od 55. Glavica)
Dinamo: Sandomierski - Pinto (od 84. Leko), Šimunović, Addy, Lima - Ademi - Fernandes, Antolić, Sammir (od 74. Halilović), Čop (od 63. Brozović) - Beqiraj

Pogodak odluke zabio je Fernandes uz veliku pomoć Rodića