POSTOJI ALTERNATIVA

Pirelliju dolazi kraj u Formuli 1 ove sezone?

18.04.2013 u 12:52

Bionic
Reading

Južnokorejski Hankook ozbiljna je konkurencija Pirelliju za mjesto dobavljača guma u Formuli 1 sljedeće sezone

Talijanski Pirelli potpisao je 2010. godine trogodišnji ugovor s vlasnikom Formule 1 i postao jedini dobavljač guma, no taj ugovor istječe na kraju ove sezone. U tom je razdoblju igrao iznimno važnu ulogu u sportu, s obzirom da je potrošnja guma postala ključan faktor u borbi za pobjede na utrkama.

Iako su u FIA-i zadovoljni poslom kojeg je Pirelli odradio te pozitivnim utjecajem na neizvjesnost sporta, F1 momčadi iznimno su kritične prema takvim gumama koje se ekstremno brzo troše i imaju prevelik utjecaj na rezultate, a kritike su posebno pojačane ove sezone, s obzirom da se mekana komponenta raspada već nakon nekoliko krugova.

U Pirelliju su iznimno nervozni jer sezona je već poodmakla, a njima još nije ponuđen novi ugovor za sljedeću sezonu.

'Ne možemo više živjeti u ovakvoj nesigurnosti, moramo što prije saznati hoćemo li ostati dobavljači guma u Formuli 1,' priznao je sportski direktor Pirellija Paul Hembery

Svjetski automoto mediji pak pišu o želji južnokorejskog Hankooka za ulaskom u Formulu 1. Ta se tvrtka borila protiv Pirellija 2010. godine za mjesto dobavljača i izgubila, a sada vjeruju da mogu dobiti ugovor.

'Vodili smo jako dobar razgovor s Berniejem i vjerujem da imamo šansu za sljedeći ugovor, ili za jedan od budućih,' izjavio je šef tvrtke Hyan Bum Cho