NIJE BILO LAKO!

Pogledajte golove s kojima je Dinamo srušio Zadar

19.07.2013 u 22:34

  • +6

Dinamo - Zadar, MAXtv Prva liga - 2. kolo

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Bionic
Reading

U prvoj utakmici drugog kola MAXtv Prve lige Dinamo je u Maksimiru pred oko pet tisuća gledatelja svladao Zadar 3:0, ali nije bilo lako kao što to sugerira rezultat

Nakon osvojenog Superkupa protiv Hajduka, uvodne prvenstvene pobjede u dvoboju s Osijekom te očekivanog trijumfa u drugom pretkolu Lige prvaka kod Fole, Dinamo je nastavio uspješan niz. Iako hrvatski prvak nije briljirao i bez velike igre stigao je do nova tri boda u MAXtv Prvoj ligi.

Zadarska vratnica


Krunoslav Jurčić je utakmicu počeo bez Ademija, Soudanija, Husejinovića i Fernandesa, a bez njih Dinamo nije izgledao nikako dobro. 'Modri' su imali inicijativu, većinom se igralo na polovici Zadra, ali gostujući vratar Gluić nije imao previše posla. Brojni ubačaji i sramežljivi pokušaji iz daljine bili su lak plijen za discipliniranu momčad iz Stanova.

Jedina prava situacija za pogodak pripala je gostima u 33. minuti. Muić je opalio sa 17 metara, lopta se odbila od Dinamovog bloka i u visokom luku krenula preko Migliorea koji je nekako uspio dotaknuti loptu i skrenuti je u vratnicu.


U nastavku su ušli Soudani i Husejinović, a Dinamo je nastavio pritiskati organizirane Zadrane čiji je bunker probijen u 56. minuti. Nakon udarca iz kuta lopta je stigla do Kramarića koji je prizemnim udarcem i uz pomoć vratnice s oko 13 metara zatresao mrežu.

Prvi gol Dinama


Nakon toga 'modri' su imali još nekoliko izglednih situacija. Kramarićev pokušaj u 78. minuti zadarska obrana zaustavila je gotovo na gol liniji, a nešto kasnije gostujući vratar Gluić je obranio dva odlična udarca Čopa odnosno Brozovića.

Drugi gol Dinama


U završnici je Dinamo stigao do nova dva gola. Prvo je Pivarićev udarac odbio Gluić, ali je Kramarić glavom popravio za 2:0. U posljednjoj minuti Šimunić je nakon kornera dobio loptu, uputio je u peterac gostiju gdje je spreman bio Čop.

Treći gol Dinama


Inače, sve utakmice MAXtv Prve lige, možete uživo pratiti na kanalima Arenasport ili putem PPV usluge, a ako niste korisnik MAXtv-a, utakmicu možete pogledati i preko 'pay per view' online servisa match.tportal.hr. Ako ste korisnik community portala Tribina.hr utakmice možete gledati ako na vrijeme osigurate svoju ulaznicu.