supersport prva nl

Pogledajte kako je Šibenik pobijedio Zrinski i osigurao povratak u SuperSport HNL

02.06.2024 u 19:54

Bionic
Reading

Nogometaši Šibenika pobijedili su na gostovanju u osječkom Gradskom vrtu Zrinski Osječko 2-0 (1-0), osvojili naslov prvaka SuperSport Prve nogometne lige i nakon jednogodišnjeg izbivanja osigurali povratak u SuperSport HNL, među deset najboljih hrvatskih klubova

Šibenik je poveo u 35. minuti golom Josipa Majića iz kaznenog udarca, a konačnih 2-0 je u 77. minuti postavio Ivan Božić.

Šibenik je natjecanje u SuperSport Prvoj NL završio nizom od 14 pobjeda i na kraju sakupio 82 boda, jedan više od Zrinskog kojem je ovo bio prvi poraz nakon deset uzastopnih pobjeda.

Oko 1000 pripadnika navijačke skupine Funcuti, koja je došla bodriti Šibenčane u zadnjoj utakmici sezone, odlučujućoj za povratak njihovog kluba u elitnu skupinu hrvatskih nogometnih klubova, nadglasalo je brojčano nadmoćne domaće navijače u većem dijelu utakmice, a posebno nakon što su Šibenčani na terenu nadigrali Zrinski.

Obje su momčadi prilično otvoreno ušle u utakmicu, što je bilo i za očekivati kad su gosti u pitanju, jer je njima samo pobjeda donosila prvo mjesto i plasman u SuperSport HNL.

Šibenčani su u 4. minuti imali prvu priliku, ali je udarac Toševskog glavom bio mlak pa je domaći golman Marin Stanić lako to obranio.

  • +18
NK Zrinski Osječko - NK Šibenik, Prva NL, 2.6.2024. Izvor: Cropix / Autor: Miroslav Slafhauzer

U 20. minuti su prvi put zaprijetili domaći. Stranput je natrčao na jednu odbijenu loptu i pucao s 14 metara, ali je šibenski golman Đaković to obranio.

Dvije minute poslije ponovno je Toševski zaprijetio golmanu Zrinskog, ali je Stanić i ovaj njegov pokušaj ukrotio.

Nakon malog zatišja, Šibenčani su došli do kaznenog udarca. Korov je u 33. minuti srušio Cvijanovića. Glavni sudac Fran Jović iz Zagreba pokazao je na bijelu točku i dodijelio žuti karton Korovu.

Uspješan realizator kaznenog udarca bio je Josip Majić.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Korov se našao u središtu situacije u 41. minuti pred golom Šibenika, koju je Jović ocijenio kao pokušaj iznuđivanja kaznenog udarca pa je Korovu pokazao drugi žuti karton i put u svlačionicu.

Iako se očekivalo da će Zrinski u drugom dijelu pokušati što prije doći do izjednačujućeg gola, momčad pod vodstvom Igora Budiše je ipak osjetila nedostatak jednog igrača na terenu. Tako su izabranici Marija Carevića prilično lako kontrolirali rezultat i zbivanja na terenu te zaprijetili nekoliko puta i drugim golom.

Zrinski nije imao konkretne prilike, a onda je u 77. minuti sijevnula kontra Šibenika koja je donijela odgovor na pitanje o tome tko će sljedeće godine igrati u Hrvatskoj nogometnoj ligi.

Lopta je došla do Ivana Božića koji je ostao "jedan na jedan" sa svojim čuvarom. Na rubu kaznenog prostora je trzajem u desnu stranu oslobodio prostor za udarac, a onda je snažno i precizno pogodio gornji lijevi kut domaćeg gola.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Pokušavali su nešto domaći nogometaši, ali konkretne prijetnje za gostujućeg golmana nije bilo.

U 90. minuti Zrinski je ostao bez još jednog igrača. Mato Stanić je na sredini terena izgubio loptu koju mu je oteo Božić i krenuo prema golu. Stanić ga je povlačio za dres. Jović mu je pokazao drugi žuti karton.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

U sami smiraj utakmice, duboko u sučevom dodatku, došlo je do međusobnog naguravanja više igrača jedne i druge momčadi. Jović je podijelio tri crvena kartona, a nekoliko minuta poslije označio kraj utakmice i početak slavlja Šibenčana koji se nakon jednogodišnjeg izbivanja vraćaju u SuperSport HNL.

Standings provided by Sofascore