NEKADA ŽIVOT, DANAS BIZNIS

Pogledajte koreografiju koju je Uefa zabranila Riječanima

29.11.2013 u 22:46

Bionic
Reading

Armada i ostatak riječke publike još su jednom pokazali koliko lijep može biti navijački pokret. Tijekom posljednjeg europskog ogleda na Kantridi ove sezone protiv Vitorije su pripremili jednu koreografiju preko cijele zapadne tribine, a pripremili su i još jednu ali im izvedba nije dozvoljena

Riječani su pripremili seriju poruka i velikih transparenata na tribini kojima bi iskazali svoje nezadovoljstvo s Uefom. Naime, krovna organizacija zabranila im je posjet navijačkoj tribini u dvoboju protiv Lyona i Armada je spremila transparente na engleskom jeziku. Na prvom je pisalo 'Nekada je nogomet bio život', na drugom 'Danas je samo biznis' i treći natpis sadržaja 'Mogu nam uzeti živote, ali ne i slobodu'. Prvi natpis pratila je slika simbioze riječkog travnjaka i tribina, druga je simbolizirala kako navijače zamjenjuju sponzori u ložama, a treća - neustrašivog heroja Williama Wallacea iz filma Hrabro srce.


Uefini izaslanici zabranili su izvedbu ovog dijela navijačkog spektakla, pa je Armadi ostalo 'samo' efektno pretvaranje svoje tribine u 'bar šal' pomoću plavih i bijelih papira.

Osim fanatične ponude za istaknuti je i poruka 'Navijački ideali ne poznaju boje Čabo RIP', u spomen na nedavno preminulu legendu Torcide.