liga prvaka

Pogledajte oduševljenje kada su saznali da igraju protiv Dinama; zna se i zašto

30.08.2024 u 09:57

Bionic
Reading

Zajedničko gledanje ždrijeba u Bratislavi je imalo zanimljiv trenutak vezan uz hrvatskog prvaka

Dinamo je na ždrijebu u Monte Carlu doznao protivnike u Ligi prvaka ove sezone! Modri će igrati osam utakmica, četiri na Maksimiru i četiri u gostima.

Protivnici Dinama u Ligi prvaka ove sezone su Bayern, Borussija Dortmund, Arsenal, Milan, Celtic, Red Bull Salzburg, Monaco i Slovan Bratislava.

Prava fešta nastala je u redovima Slovana kada su tijekom ždrijeba saznali da će im suparnik biti zagrebački Dinamo. Posebno sretan bio je bivši dinamovac Marko Tolić koji je bio dvostruki strijelac u ključnoj utakmici protiv Midtjyllanda, čime je osigurao povijesni uspjeh za Slovan iz Bratislave, budući da je prva utakmica u Danskoj završila rezultatom 1:1.

Tolić je zabio dva izvanredna gola; prvi nakon što je elegantnim lažnjakom izbacio čuvara iz igre, a drugi preciznim udarcem s distance.

Dinamo se nalazio u trećoj jakosnoj skupini Lige prvaka, a u novom će formatu svaka momčad u osnovnom dijelu natjecanja igrati osam utakmica, četiri kao domaćin i četiri u gostima. Svaki će klub igrati s po dva protivnika iz svake jakosne skupine.

Osam najboljih klubova nakon prve faze Lige prvaka izravno ide u osminu finala, momčadi koje su plasirane od 9. do 24. mjesta će u dvije utakmice razigravati za osminu finala, a svi ostali klubovi ispadaju iz Europe.