kakva utakmica

BBC se naklonio Hrvatu; zabio je dva gola u utakmici za prvu Ligu prvaka u povijesti!

29.08.2024 u 10:21

Bionic
Reading

Nogometaši Slovana iz Bratislave izborili su plasman u ovosezonsku Ligu prvaka, pobijedivši danski Midtjylland pred svojim navijačima rezultatom 3:2. Junak prvog ulaska Slovana u najjače europsko klupsko natjecanje bio je hrvatski ofenzivni veznjak Marko Tolić.

Marko Tolić bio je dvostruki strijelac u ključnoj utakmici protiv Midtjyllanda, čime je osigurao povijesni uspjeh za Slovan iz Bratislave, budući da je prva utakmica u Danskoj završila rezultatom 1:1. Tolić je zabio dva izvanredna gola; prvi nakon što je elegantnim lažnjakom izbacio čuvara iz igre, a drugi preciznim udarcem s distance.

'Kakvi potezi, kakve završnice Marka Tolića. Zabio je dva gola kako bi pomogao svom Slovanu iz Bratislave da pobijedi Midtjylland 3:2 i izbori grupnu fazu Lige prvaka' piše britanski BBC na službenom X profilu.

Ovo je vrhunac karijere za 28-godišnjeg Tolića, koji se nikada nije uspio nametnuti kao standardni igrač prve postave Dinama. Počeo je u Dinamovoj nogometnoj školi, a put do prve momčadi vodio ga je preko Sesveta, Gorice, Dragovoljca i Lokomotive.

Prvi put je zaigrao za Dinamo 2020. godine, upisavši 62 nastupa i postigavši sedam golova, ali nikada nije bio u prvom planu. Nakon posudbi u Maribor i Slovan, slovački klub ga je kasnije otkupio. U Slovanu nosi broj 10 i igra izvanredno; prošle sezone postigao je 11 golova i namjestio osam asistencija.