nemiri pred utakmicu

Kaos po ulicama u Banjoj Luci; navijači Borca napali Mađare noć prije utakmice!

29.08.2024 u 08:49

Bionic
Reading

Žestok sukob navijača obilježio je proteklu noć u Banjoj Luci. Prema prvim informacijama, navijači Borca napali su mađarske navijače koji su doputovali u grad zbog utakmice play-offa kvalifikacija za Europsku ligu.

Predvečerje utakmice između Borca i Ferencvaroša nije proteklo onako kako se očekivalo, jer se noć prije utakmice dogodio kaotičan sukob navijača u centru Banje Luke.

Prema prvim informacijama, navijači Borca organizirali su zasjedu za gostujuće navijače Ferencvaroša, koji su organizirano stigli na utakmicu protiv banjalučkog kluba.

Na internetu su se pojavili brojni snimci nereda na kojima se vidi kako su banjalučki Lešinari bakljama i palicama nasrnuli na goste iz Mađarske. Na snimcima se također može vidjeti kako su se mađarski navijači u jednom trenutku povukli. Policija je odmah reagirala, a informacije o ozlijeđenima te eventualnoj šteti bit će poznate tijekom dana.

Inače, Borac večeras igra povijesnu utakmicu i ima priliku izboriti grupnu fazu Europske lige. Prvi susret u Mađarskoj završio je bez golova, a čak i u slučaju eliminacije, Banjalučani će igrati u grupnoj fazi Konferencijske lige. Utakmica na Gradskom stadionu u Banjoj Luci počinje u 21 sat.