nije mu lako

Perišić može otići iz Hajduka za sitniš; hoće li opet slomiti srca navijačima?

29.08.2024 u 08:07

Bionic
Reading

Samo šest mjeseci nakon što je uz veliki entuzijazam i podršku navijača stigao u Hajduk, Ivan Perišić (35) napušta klub tiho i s obostranim nezadovoljstvom.

Perišićev doprinos Hajduku bio je skroman: odigrao je 12 utakmica, od kojih su samo 3 bile u početnoj postavi, uz postignut jedan gol. Zimus se vratio u Hajduk gotovo 18 godina nakon što je otišao iz kluba.

Međutim, povratak na Poljud došao je s teretom teške ozljede, oporavljajući se od operacije, te na posudbu do kraja sezone kao igrač Tottenhama. Perišić je prošle jeseni tijekom treninga sa Spursima potrgao ligamente, što ga je izbacilo iz igre do kraja sezone. Tottenham ga je stoga posudio Hajduku do isteka ugovora i sezone.

Nakon završetka sezone i isteka ugovora s Tottenhamom, početkom srpnja aktivirana je klauzula kojom je Perišićev ugovor s Hajdukom produljen do 30. lipnja 2025. godine. U to vrijeme predsjednik Lukša Jakobušić više nije bio u klubu, a zimus je Perišića ovako predstavio:

'Nije tajna, Ivan će igrati simbolično za jedan euro, a posudba Hajduka neće koštati ništa. Dogovorili smo suradnju za još jednu sezonu, u kojoj će također igrati za jedan euro, uz bonus ako uđemo u grupnu fazu europskog natjecanja. Također smo dogovorili klauzulu koja omogućava njegov odlazak u ljetnom i zimskom prijelaznom roku.'

  • +19
Istra 1961 - Hajduk (25.8.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic

Spomenuta klauzula iznosi 200 tisuća eura i vrijedi od 29. kolovoza do 5. rujna. Dakle, iako je Perišić početkom srpnja potpisao za Hajduk, imao je mogućnost napustiti klub samo mjesec i pol kasnije ako netko ponudi relativno mali iznos.

Konkretno, od ponoći pa narednih osam dana, Perišić može napustiti Hajduk ako netko plati 200 tisuća eura. Međutim, njegov odlazak iz Hajduka nije rezultat ispunjenja uvjeta klauzule, barem ne još, već je uzrokovan šokantnim otkrićem trenera Hajduka, Gennara Gattusa.

Prije dva tjedna, Gattuso je šokirao javnost otkrivanjem Perišićevog zahtjeva za odlazak, nakon čega su uslijedile prijetnje igraču. Bilo je jasno što slijedi. Prije dva tjedna, Hajdukov sportski direktor Nikola Kalinić objavio je da Perišić napušta klub. Razlog su bili sukob s trenerom Gattusom, koji je Perišića zbog nediscipline izbacio iz momčadi pred utakmicu s Lokomotivom, te Gattusova izjava da mu je Perišić tri tjedna ranije rekao kako želi napustiti Hajduk. Nakon toga, uslijedio je val ogorčenja navijača prema Perišiću, koji je, suočen s prijetnjama i uvredama, odlučio otići.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport