nije mu lako

Navijači u brizi; Đoković se usred meča uhvatio za srce i mučio da dođe do zraka!

29.08.2024 u 08:25

Bionic
Reading

Srpski tenisač Novak Đoković dodatno je zabrinuo navijače kada je u jednom trenutku zatražio medicinski time-out. Nakon što se uhvatio za srce i borio s disanjem, činilo se da situacija može biti ozbiljna.

Novak Đoković plasirao se u 3. kolo US Opena nakon što je njegov sunarodnjak Laslo Đere bio prisiljen predati meč početkom trećeg seta. Iako je Đoković prošao dalje, meč nije prošao bez zabrinjavajućih trenutaka. U prvom setu, najbolji srpski tenisač imao je problema s disanjem i više puta je teško dolazio do daha, čak se uhvatio za srce. U pauzi između prvog i drugog seta, Đoković je zatražio medicinski time-out kako bi dobio kraću masažu ispod rebra na desnoj strani tijela.

Uvjeti za igru bili su izuzetno teški, jer se zbog oluje meč igrao pod krovom, što je stvorilo veliku sparinu na terenu. Đoković je nakon meča objasnio situaciju:

'Imao sam problema s trbuhom većem dijelu prva dva seta, to se odrazilo na način na koji sam se oporavljao nakon poena. Jako sam se znojio, bilo mi je teško disati.'

Unatoč ovim poteškoćama, Đoković je uspio nastaviti meč i osigurati prolazak u naredno kolo.

'Želim Laslu sve najbolje, da se vrati što prije, zaslužuje biti više rangiran. Želim mu kontinuitet jer je jako posvećen i dobar momak, miran momak koji voli raditi. Poboljšao se pred kraj drugog seta, a utjecalo je i to što je bilo iscrpljujućih razmjena, što je i očekivano kada vidimo prošlu godinu. Moja igra mu generalno odgovara, ne ustručava se napasti. Ove godine su ubrzani tereni, lopta niže i brže odskače, a on to voli. Nezgodno je igrati protiv njega', naglasio je najbolji tenisač svijeta i aktualni osvajač Olimpijskih igara.