tvrdi insajder

Fiorentina je odmah skočila po Baturinu, još sinoć su se vodili pregovori

29.08.2024 u 09:54

Bionic
Reading

Dinamo je ostvario značajan uspjeh plasiravši se u glavnu fazu Lige prvaka pobjedom nad Qarabagom s ukupnim rezultatom 5:0 (3:0 u Zagrebu, 2:0 u Bakuu).

Ova pobjeda donijela je Dinamu ne veliku financijsku nagradu od 34 milijuna eura, a ta će se svota kroz natjecanje, ovisno o rezultatima, samo povećavati.

Istovremeno, pojavile su se vijesti o interesu Fiorentine za Martina Baturinu, talentiranog 21-godišnjeg ofenzivnog veznjaka Dinama. Prema talijanskom nogometnom insajderu Gianluci Di Marziju, Fiorentina je ponudila 14 milijuna eura uz dodatne bonuse, no Dinamo traži oko 20 milijuna eura za Baturinu i zasad nema žurbe s prodajom. Kako je ljetni prijelazni rok u Serie A pri kraju, Fiorentina pokušava ubrzati pregovore. Insajder tvrdi da su se sinoć sastali predstavnici Fiorentine s predstavnicima Dinama i Baturine kako bi razgovarali o mogućem transferu, no dogovor je i dalje neizvjestan.

  • +40
Qarabag - Dinamo (28.8.2024.) Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Dinamo, s obzirom na ulazak u Ligu prvaka i nadolazeće utakmice, vidi priliku za daljnje povećanje Baturinine vrijednosti, pogotovo ako bude pružao dobre partije u elitnom natjecanju. Također, Dinamo nije ozbiljno razmatrao ponudu Leedsa, koji je ranije pokazao interes za Baturinu, ali s obzirom na situaciju u Championshipu, ta opcija nije bila atraktivna ni za igrača ni za klub.

Ostaje za vidjeti hoće li Fiorentina ili neki drugi klub uspjeti osigurati usluge ovog talentiranog veznjaka prije kraja prijelaznog roka, ili će Dinamo zadržati Baturinu kako bi ga dodatno afirmirao kroz nastupe u Ligi prvaka.