Epic Broz

Pojavio se zastrašujući podatak uoči okršaja protiv Francuza; hrvatski reprezentativac pokorio je konkurenciju u Ligi nacija!

13.06.2022 u 13:39

Bionic
Reading

Nakon što je Hrvatska u Ligi nacija nadigrala na gostovanju Dansku 1:0, malo ispod radara prošla je nevjerojatna statistika koju je u tri lipanjske utakmice ostvario hrvatski veznjak Marcelo Brozović

Uoči gostovanja hrvatske nogometne reprezentacije u Ligi nacija kod Francuske (20:45, Nova TV) malo smo analizirali statistiku i podsjetili smo se utakmice protiv Danske.

Iako se Kopenhagenu Hrvatska mučila u prvih 45 minuta, u nastavku se vidjelo koliko Marcelu Brozoviću znači kada uz sebe ima Luku Modrića i Matea Kovačića koju su u igru ušli na početku drugog poluvremena.

Jedini gol vrijedan tri boda zabio je za Hrvatsku u 69. minuti Mario Pašalić, ali pomalo nevjerojatnu utakmicu odigrao je i Marcelo Brozović čemu je dokaz i njegova statistika.

'Broz može, za njega nije to problem. Ako ima energije, a kaže da ima i vidjeli smo da ima, onda ga ne treba mijenjati. On je velik i važan igrač, pretrči po 12, 13 kilometara. Kad su zaigrali on, Modrić i Kovačić, bilo je odlično', kazao je nakon utakmice izbornik Dalić.

A statistika kaže sljedeće. Prema službenim podacima Marcelo Brozović ima ukupno 269 točnih dodavanja po čemu je vodeći među Vatrenima. Uz to ima daleko najviše točnih dodavanja od svih igrača iz ostalih reprezentacija u prve tri utakmice Lige nacija.

A ono što je naglasio Dalić se jako dobro vidjelo na terenu. Vidjelo se koliko Brozoviću znači kada uz sebe u igri ima Modrića i Kovačića. Konkretno, Modrić je imao 62 dodira s loptom te uz to 47 od 53 točnih dodavanja

Kovačić je imao 44 dodira s loptom te savršen učinak točnih dodavanja, 34 od 34.

A koliko su ta dva sjajna vezna igrača, koji su zajedno jedno vrijeme igrali u Realu značili Brozoviću govori sljedeći podatak.

Naime, Brozović je utakmicu završio s 85 dodira te je imao 66 od 71 točnih dodavanja što je čak 92%! Zaista zastrašujući podatak, Broz je pokorio konkurenciju u Ligi nacija!

Uz to u tri spomenute utakmice bilježi 2,3 oduzete lopte u prosjeku te ima 3,0 osvojenih duela. A grafika koliki dio terena pokriva Epic Broz, kako je dobio nadimak u Italiji, dovoljno govori da je nezamjenjiv u sastavu Vatrenih.

  • +36
Danska - Hrvatska (3. kolo Lige nacija) Izvor: EPA / Autor: Liselotte Sabroe