IMA LI NETKO IDEJU?

Policija podnijela prekršajnu prijavu protiv Dinama; događalo se i na drugim stadionima, a hrvatski klubovi tu ne mogu baš ništa

18.11.2020 u 21:19

Bionic
Reading

U hrvatskom prvaku Dinamu zbog navijača ne mogu izbjeći prijave ni u dobra koronavirusa, a ova koja je stigla od policije pomalo je bizarna

Naime, policija je podnijela prekšajnu prijavu protiv zagrebačkog kluba, jer se navijači na sjevernoj tribini, u utakmici osmog kola Hrvatski Telekom Prve lige između Dinama i Gorice, nisu držali epidemioloških pravila, konkretno nisu imali potrebnu distancu.

I kad su u Hrvatskom nogometnom savezu, u jednom trenutku prvenstva dozvolili povratak gledatelja na tribine, uz dozvolu da na stadionu bude jedna trećina kapaciteta, nisu sigurno razmišljali da se najvjernije navijačke skupine takvih pravila neće pridržavati.

Nisu Boysi jedini, i pripadnici drugih navijačkih skupina za vrijeme utakmica svojih momčadi nisu se pridržavali potrebnog razmaka, bili su na 'hrpama', a to se vidjelo i na fotografijama i u televizijskim prijenosima.

  • +5
Dinamo - Gorica Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

A kako ih prisiliti? To je jednostavno nemoguće, jer ne bi bilo ni normalno slati policiju da ih rastjera, jer bi to moglo dovesti do fizičkog obračuna na tribinama.

Uglavnom u takvim situacijama klubovi su bili nemoćni, i jedini način je bio da se gledatelji uopće nisu puštali na tribine, a onda bi patili svi gledatelji koji su se uživo zaželjeli hrvatskog nogometa. Ovako će deblji kraj izvlačiti klubovi.