nije mu išlo

Poljaci: Hrvatski igrači su izdominirali Lewandowskog

09.09.2024 u 12:36

Bionic
Reading

Poljski Sport.pl nije zadovoljan izvedbom Roberta Lewandowskog u utakmici u Osijeku protiv Hrvatske (1:0)

'Noćna mora Roberta Lewandowskog', tim naslovom poljski Sport.pl počinje svoj osvrt na izvedbu najboljeg poljskog nogometaša u utakmici protiv Hrvatske. Poljaci ističu da je u golgeterskoj krizi u reprezentativnom dresu jer je postigao samo jedan gol iz igre u posljednjih 12 utakmica. Zabio je i dva gola iz jedanaesteraca, ali Poljacima, očito, to nije dovoljno.

Što se utakmice protiv Hrvatske tiče, Dawid Szymczak, novinar portala Sport.pl, Lewandowskom je dao ocjenu 2 na skali od 1 do 6.

'Slaba izvedba, ali mogao je Poljacima donijeti izjednačenje. U ključnoj akciji ponio se profesorski prema Josipu Šutalu. Odgurnuo ga je u kaznenom prostoru, kontrolirao loptu i brzo pucao, ali je pogodio prečku. No prije toga je bilo puno slabije, a njegove su nas greške skupo koštale... Osim toga, bio je odsječen od igre i hrvatski braniči su dominirali u dvoboju s njim. Nisu mu pomogli suigrači, ali ni on njima', piše Sport.pl.

  • +86
Hrvatska - Poljska, Liga nacija, 8.9.2024. Izvor: Cropix / Autor: Marin Franov

Sličnu ocjenu njegove igre dao je i Zbigniew Boniek, bivši predsjednik Poljskog nogometnog saveza.

'Izveo je nevjerojatan trik kada je pogodio prečku, ali nažalost nije imao svoju najbolju utakmicu. Dobio je loptu samo dva ili tri puta, ali mora se priznati da je tada bio opasan', rekao je Boniek.