psk_2

NIZOZEMCI U ŠOKU

Ponajbolji veznjak svijeta ne ide na Euro; izbornik poludio na klub: Mi plaćamo cijenu!

  • Lu.K.
  • Zadnja izmjena 11.06.2024 08:45
  • Objavljeno 11.06.2024 u 08:25
Bionic
Reading

Ronald Koeman okrivio je Barcelonu nakon što je njegova reprezentacija ostala bez svog najboljeg igrača, Frenkieja de Jonga, koji zbog ozljede gležnja neće nastupiti na nadolazećem Euru u Njemačkoj

Najbolji igrač nizozemske reprezentacije i jedan od najboljih veznjaka svijeta propustit će Euro! Riječ je o Frenkieju de Jongu, a vijest dolazi netom nakon što je njegova reprezentacija pobijedila Island u posljednjem ispitu prije nastupa u Njemačkoj.

De Jong se ozlijedio igrajući za Barcelonu u El Clasicu, još 21. travnja, ali Ronald Koeman ga je svejedno uvrstio na popis za Euro uz nadu da će se oporaviti. Međutim, gležanj nije zarastao pa tako De Jong, koji je briljirao na prošlom Euru za svoju reprezentaciju, ne putuje u Njemačku.

Nizozemski izbornik, i bivši Barcelonin trener, nije dobro primio tu vijest, optuživši svoj bivši klub:

'Barcelona je riskirala s Frenkiejem, a mi sada trpimo posljedice', kazao je Koeman. De Jong ima 54 nastupa za Nizozemsku, a nakon potvrde ozljede izjavio je da je tužan i razočaran.

De Jong se sada vraća u Barcelonu ne bi li radio na oporavku za sljedeću sezonu, a Koeman ima opciju poziva zamjenskog igrača. Priča se da bi to mogao biti Ian Maatsen, koji je ostavio vrlo dobar dojam u dresu Borussije Dortmund u finalu Lige prvaka na Wembleyju. Koemanove brige nisu s tim gotove; s ozljedom se muči i Teun Koopmeiners, zvijezda Atalante.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal