velika nada - Amaro

Portugalski tinejdžer na pitanje o Hajduku i Marku Livaji, kojeg će čuvati na krcatom Poljudu, dao kratak i jasan odgovor

04.08.2022 u 09:02

Bionic
Reading

Vitorijin središnji branič Andre Amaro, koji bi u četvrtak na Poljudu (21 sat, MAXSort 1, MAXtv) trebao čuvati Hajdukovog najubojitijeg napadača Marka Livaju, rekao je da je spreman za duele s napadačima hrvatskog doprvaka

Nogometaši Hajduka u četvrtak s početkom u 21 sat (MAXSort 1, MAXtv) igraju prvu u utakmicu 3. pretkola Konferencijske lige protiv portugalske Vitorije u kojoj igra nekoliko mladih igrača za koje će se još puno čuti. Jedan od njih je i 19-godišnji Andre Amaro koji će imati puno posla s najboljim strijelcem Hajduka Marko Livajom koji je, čini se, već u TOP formi.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

'Znamo za jake strane Hajduka, u ovom slučaju za dvojicu igrača u napadu. Ja, kao i moji kolege u obrambenoj liniji, spremni smo za duel s njima kako bi smo na najbolji mogući način izašli iz ovog izazova', rekao je portugalski tinejdžer Amaro.

Osvajač hrvatskog kupa Hajduk i Vitoria Guimaraes, lani šestoplasirana u portugalskom prvenstvu, u četvrtak će odigrati prvu utakmicu 3. pretkola Konferencijske lige. Uzvrat u Guimaraesu, gradu udaljenom 50 kilometara od Porta, bit će 10. kolovoza (18 sati, MAXSort 1, MAXtv).

'U ovoj fazi sezone svaka je utakmica teška. Hajduk je također velika momčad. U ovoj fazi naša ekipa tek ulazi u sezonu, usvaja ono što trener traži od nas, ali smo potpuno spremni za ovu utakmicu te sve koje slijede', izjavio je 186 cm visoki defanzivac Amaro koji je prije tjedan dana odigrao svih 90 minuta u remiju 0:0 kod mađarske Puškaš Akadmije.

Tim remijem je Vitoria izborila nastup u 3. pretkolu jer je obranila pobjedu od 3:0 iz prve utakmice.

Na Poljudu se očekuje oko 30.000 gledatelja.

  • +18
Trening Vitorije uoči utakmice s Hajdukom Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

'Znamo kakav će nas ambijent dočekati, prilično težak, ali mi i inače igramo često u lijepim ambijentima. Primjer je naš vlastiti stadion (kapaciteta 30.000 mjesta) zahvaljujući kojem smo spremni igrati u okruženju kakvo nas čeka sutra', rekao je mladić iza kojega su 23 utakmice u prvoj momčadi Vitorije.

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

Pobjednik dvomeča Hajduka i Vitorije igrat će protiv španjolskog Villarreala, koji je u svibnju igrao polufinale Lige prvaka.

'Mi nikako ne razmišljamo na način ‘i ako prođemo'… Najvažnija je nadolazeća utakmica, nema smisla govoriti o onome što bi moglo biti ako ne prođemo Hajduk. Tako da smo potpuno usredotočeni samo na ovu utakmicu', zaključio je Amaro.

  • +11
Trening Hajduka uoči Vitorije Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic