ht prva liga

Posljednji prvenstveni poraz Dinamo je doživio baš u Osijeku, a sad stiže u 'kombiniranom' sastavu

09.08.2019 u 12:22

Bionic
Reading

Prvu utakmicu 4. kola Hrvatski Telekom Prve lige u Gradskom vrtu igraju Osijek i Dinamo (MAXtv, Arenasport 3, 20 sati). Osijek u prvenstvu na svom travnjaku nije izgubio deset utakmica u nizu (sedam pobjeda, tri remija), a 'modri' su na strani posljednji put izgubili baš u Osijeku krajem travnja ove godine

Dvoboj kod Osijeka, koji ima niz od šest uzastopnih domaćih pobjeda, za Dinamo dolazi u vrlo nezgodnom trenutku. Uoči uzvratne utakmice kvalifikacija Lige prvaka protiv Ferencvarosa s kojim je na Maksimiru odigrao 'samo' 1:1.

Za Osijek su mnogi bili spremni tvrditi na početku sezone kako nakon Dinama ima drugu najbolju momčad u Hrvatski Telekom Prvoj ligi. Tako nešto je prilično upitno jer bez obzira na igrački kadar Rijeka je zadnjih sezona stvorila daleko jači pobjednički mentalitet od Osijeka, a i Hajduk se u međuvremenu pojačao.

Kako god, Osijek nakon tri ligaške startne utakmice ima dvije pobjede i poraz od Gorice, ali ima i ispadanje iz Europe na prvoj stepenici, pomalo nespretno i nesretno na jedanaesterce od sofijskog CSKA.

Pobijedio je Osijek u prvenstvu doma Slaven Belupo (2:0) i Inter-Zaprešić (3:1), nakon što je gubio na poluvremenu. U gostima je, pak, šaptom pao kod Gorice (1:3) i to vjerojatno najviše zato što je taj dvoboj prethodio europskom susretu i glavnina najjačih igrača se tog vikenda odmarala.

Zadnjih godina Osijek je znao naštetiti Dinamu u Maksimiru, a prošle sezone 'modrima' nanio posljednji poraz, krajem travnja slavio je 2:1 U tjednu ovog ogleda Osijek je u svoje redove doveo nove pojačanje, brazilskog bočnog igrača Igora Silvu de Almeidu, koji neće debitirati protiv prvaka.

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Emisiju 'Prva liga' možete gledati odmah nakon završetka posljednje utakmice kola. Više informacija OVDJE.

'Sigurno nas čeka zahtjevna utakmica bez obzira koga će sve Dinamo odmarati ili manje koristiti. Dinamo ima dvije podjednako jake i kvalitetne momčadi, ali i mi imamo sedam domaćih pobjeda u nizu i želimo da se ta serija nastavi. Atmosfera je u momčadi vrlo dobra i nismo izgubili ni malo samopouzdanja zbog ispadanja u Europi', najavio je utakmicu kapetan Osijeka Mile Škorić, a prenosi Dvoznak.com.

  • +7
Hrvatski Telekom Prva liga, 3 kolo, NK Osijek - Inter Zaprešić Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

U kompletnoj prošloj sezoni Dinamo je izgubio samo dvije prvenstvene utakmice. Jednu na Rujevici kod Rijeke, a drugu upravo u Gradskom vrtu kod Osijeka. I ovaj bi dvoboj u petak mogao biti zahtjevan za Dinamo jer mu dolazi u vrlo škakljivom trenutku.

Gostovanje u Gradskom vrtu za Dinamo slijedi tri dana nakon domaćih 1:1 protiv Ferencvarosa u 3. pretkolu Lige prvaka i četiri dana prije uzvrata. Naravno da je Dinamu Liga prvaka u ovom trenutku prioritet. Ulazak u skupinu Lige prvaka i pozitivni rezultati donose veliku financijsku dobit, dok je možebitni poraz kod Osijeka (ili bilo gdje drugdje u HT Prvoj ligi) u ovom trenutku lako popravljiv.

Trener Nenad Bjelica će sigurno miksati sastav, no za Osijek je loša vijest i ta što Dinamo na klupi za pričuve ima igrače koji na Gradski vrt mogu istrčati kao favoriti.

  • +10
NK Dinamo - NK Gorica; 3. kolo Hrvatski Telekom Prva liga; 2.8.2019. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Prije remija protiv Ferencvarosa igrači Dinama su na startu sezone ostvarili 6/6 pobjeda, a pet ih je bilo izraženo s hendikepom. U prvenstvu je Dinamo pobjeđivao Lokomotivu (3:0) i Goricu (3:1) doma te Slaven Belupo (3:0) u gostima.

'Dinamu nikada nije bilo lako igrati u Osijeku pa lagani meč ne očekujem ni u petak. Osijek je u pozitivnoj seriji domaćih rezultata i neće nam biti lako to prekinuti. Oporavili smo se u svakom smislu od utakmice s Mađarima, ali sigurno će biti određenih promjena u momčadi. Kakvih? Ni sam još nisam siguran. Ima nekih igrača koji su umorni ili imaju lakših problema', naglasio je trener Dinama Nenad Bjelica uoči puta za Osijek.

Hrvatska 1. liga

Osijek-Dinamo Zagreb20:00
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb33009
2.Hajduk33009
3.Rijeka33009
4.Osijek32016
5.Istra 196132016
6.Gorica31114
7.Inter Zaprešić30121
8.Varaždin30030
9.Slaven Belupo30030
10.Lokomotiva30030

Sljedeće utakmice

10.8.Inter Zaprešić-Varaždin
10.8.Lokomotiva-Istra 1961
11.8.Slaven Belupo-Hajduk
11.8.Gorica-Rijeka
16.8.Dinamo Zagreb-Inter Zaprešić