psk_2

večeras od 21 sat

Posljednji susret prije velikog finala; Gakpo ganja zlatnu kopačku protiv favorita!

  • Janko Badrić
  • Zadnja izmjena 10.07.2024 12:46
  • Objavljeno 10.07.2024 u 12:46
Bionic
Reading

Službeno smo na kraju jednog izvrsnog Eura, posljednja utakmica koju očekujemo prije finala biti će Engleska protiv Nizozemske s početkom u 21 sat u Dortmundu.

Drugi polufinalni dvoboj na Euru u Njemačkoj su favoriti za osvajanje, Englezi i ugodno iznenađenje turnira, Nizozemska. Nizozemci na krilima Codyja Gakpa, koji je izjednačen kao najbolji strijelac turnira, ganjaju prvo veliko finale od 2010. i Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Ukupno gledajući, Nizozemska i Engleska su odigrale međusobno 20 utakmica, s tim da je Nizozemska pobijedila u sedam, a Engleska u šest, dok je devet utakmica završilo neriješeno​. Posljednja utakmica između Nizozemske i Engleske odigrana je 6. lipnja 2019. godine u polufinalu UEFA Lige nacija. Nizozemska je pobijedila Englesku rezultatom 3-1 nakon produžetaka. Marcus Rashford doveo je Englesku u vodstvo golom iz penala u 32. minuti, ali je Matthijs de Ligt izjednačio u 73. minuti. U produžecima su autogol Kylea Walkera i pogodak Quincya Promesa osigurali pobjedu Nizozemskoj.

Reprezentacija Tri Lava, unatoč činjenici da je od samog početka turnira favorit za osvajanje, nije pokazala apsolutno ništa te se jednostavnim riječima 'provlačila' sve do polufinala. Gareth Southgate nikako da posloži najskuplju momčad Europskog prvenstva te ćemo danas od 21 sat na HTV-u imati priliku vidjeti jesu li se Englezi napokon probudili.

Pobjednika u finalu očekuje Španjolska koja je svladala Francusku 2:1 u prvom polufinalnom ogledu golovima Lamine Yamala i Danija Olma, dok je za Francusku zabio Randal Kolo Muani.

Cup tree provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal