'jako' sudačko ime

Poznato je tko sudi utakmicu Dinama i Qarabaga; 'modri' ga jako dobro znaju

26.08.2024 u 14:17

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama u srijedu (18.45 sati) u Bakuu igraju uzvratnu utakmicu doigravanja za plasman u Ligu prvaka protiv azerbajdžanskog prvaka Qarabaga, a UEFA je objavila tko će suditi

Dinamo je na Maksimiru slavio 3:0, ali svima je jasno da uzvrat neće biti nimalo lagan. Qarabag je sjajna momčad, igra na svom terenu, pred svojim navijačima i 'modre' u Bakuu čekaju velika iskušenja.

I UEFA je prepoznala značaj ove utakmice pa će Dinamu i Qarabagu suditi jedan od najboljih europskih sudaca, Englez Michael Oliver. Pomoćni suci bit će Stuart Burt i Lee Betts, dok je četvrti sudac Chris Kavanagh. Glavni VAR sudac je Stuart Attwell, dok je AVAR Timothy Wood.

Podsjetimo, Oliver je već tri puta sudio Dinamu. Prvi put u 3. pretkolu Lige prvaka kad su 'modri' zamalo prosuli tri gola prednosti protiv Moldea (3:3). Sudio je i utakmicu grupne faze Lige prvaka protiv Seville kada je Dinamo izgubio 1:0 na Maksimiru. Posljednji put Oliver je 'svirao' Dinamu 2019. godine kad je na Maksimiru u prvoj utakmici osmine finala Europske lige 'pala' Benfica 1:0.

  • +78
Dinamo - Qarabag, Liga prvaka, kvalifikacije, 20.8.2024. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Sudio je Englez i 'vatrenima', čak šest puta. Posljednji na Euru protiv Španjolske, no posebno pamtimo ogled na SP-u u Katru protiv Brazila u četvrtfinalu. Hrvatska je tada slavila nakon boljeg izvođenja penala, a Oliver je hrvatskoj reprezentaciji sudio u još dvije pobjede: u prijateljskoj utakmici protiv Južne Koreje 2013. i protiv Cipra 2021. u kvalifikacijama za SP.