'VAtRENI ODSJAJ'

Predstavljena knjiga o SP u Kataru; Dalić pričao o zajedništvu i obiteljskoj atmosferi

28.05.2024 u 18:13

Bionic
Reading

U Zagrebu je predstavljena knjiga Marka Cvijanovića koja govori o pohodu hrvatske nogometne reprezentacije do polufinala Mundijala u Kataru i finala Lige nacija u Nizozemskoj. Na predstavljanju su, uz Dalića, pričali Kustić, hrvatski reprezentativci i sam autor

U Zagrebu je danas predstavljena knjiga 'Vatreni odsjaj' autora Marka Cvijanovića. Riječ je o pripovijesti o Svjetskom prvenstvu u Kataru, na kojem je Hrvatska došla do polufinala, a onda osvojila i treće mjesto pobjedom nad Marokom.

Autor je u svoju knjigu uklopio i pohod Vatrenih do finala Lige nacija u Nizozemskoj. Na promociji knjige bili su predsjednik HNS-a Marijan Kustić, izbornik Zlatko Dalić te reprezentativci Bruno Petković, Andrej Kramarić i Dominik Livaković.

'Ova knjiga će sigurno biti vrijedno štivo za sve koji vole reprezentaciju. S obzirom na naše rezultate u zadnjih šest godina trebalo bit biti desetine ovakvih knjiga, ne samo jedna-dvije, jer mladi ljudi trebaju učiti kako se ostvaruju rezultati', kazao je izbornik Dalić.

VIDEO Tportalovi Vizionari: Zlatko Dalić pogledajte u prilogu:

Tportalovi vizionari: Zlatko Dalić Izvor: tportal.hr / Autor: Youtube

'Ovo što je Hrvatska napravila je fantastično i nestvarno, a najveće su zasluge na igračima, njihovom zajedništvu i obiteljskoj atmosferi. Nadam se nakon Eura novoj knjizi', zaključio je.

Poseban 'dodir' predstavljanju dodao je i Petković, koji je komentirao svoj izjednačujući pogodak protiv Brazila u četvrtfinalu:

'Ne bi ušla ta lopta u gol da nije dirao Marquinhos, drago mi je da je takav splet okolnosti donio tako veliku pobjedu. Puno puta sam prevrtio taj film u glavi, jednostavno je valjda trebalo biti tako', započeo je.

'Sada mi je, kao i tada, sjetiti se toga neopisiv osjećaj. Ne znaš što ćeš, prepun si emocija, prošao bi glavom kroz reklamu. Sve što se desilo do tada u karijeri moglo se sažeti u taj jedan trenutak, jedan trenutak promijeni puno toga', zaključio je Dinamov golgeter.