ZABILI GABRIĆ I IBRIČIĆ

Preokret Hajduka protiv Rieda

08.07.2009 u 21:21

Bionic
Reading

Hajduk je u prvoj provjeri u Austriji pobijedio Ried sa 2:1 i tako mu se revanširao za poraz ove zime na pripremama u Turskoj

Trener Ante Miše je pred oko dvije tisuće okupljenih gledatelja, među kojima je bilo i dosta navijača Hajduka, izveo ponovno kombiniranu momčad. 'Bili' tijekom priprema još uvijek nisu zaigrali u najjačem sastavu, a čini se da ni neće, barem do generalke 18. srpnja kada na Poljudu u trokut-turniru gostuju portugalski Nacional i engleski Blackburn.

Protiv Rieda su od prve minute zaigrali Subašić, Rubil, J. Buljat, Maloča, Strinić, Gabrić, Skoko, Brkljača, Tomasov, Ibričić i Pareiba, koji se ponovo predstavio lijepom partijom.

Nakon ranog vodstva domaćina kojima je obrana Hajduka u trećoj minuti poklonila stopostotnu šansu za vodstvo te izjednačenja Gabrića u 44. minuti, Pareiba je izborio jedanaesterac iz kojeg je Ibričić donio Hajduku prednost, kasnije će se pokazati i sigurnu pobjedu.

Do kraja susreta Hajduk nije uspio okruniti inicijativu još pokojim golom, no i ovako mogu biti zadovoljni, jer su pobijedili ozbiljnog protivnika.

Već u subotu, u revijalnoj utakmici protiv lokalnog četvrtoligaša Vorwartsa koji slavi 90. rođendan, bit će prilike i za pokoji gol više. Domaćini su odlučni napuniti stadion, pa su najavili da će u goste pozvati trojicu Hrvata koju su slavu stekli u Austriji, Ivicu Vastića, Tomislava Kocijana i Željka Vukovića, a tijekom utakmice će se oprostiti Amarildo Zela, 36-godišnji Albanac koji je igrao u više klubova HNL-a.