tko je sljedeći?

Prije mjesec dana bili smo u transu, a sada nam prijeti raspad 'srebrnih'

15.08.2018 u 08:20

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija prije točno mjesec dana, točnije 15. srpnja, igrala je finale svjetskog nogometnog prvenstva. Spletom nesretnih okolnosti i uz sudačke propuste, zlato je morala prepustiti Francuzima, no bez obzira na sve - tih su dana, ustvari još i danas - oni bili naši heroji

No, mjesec dana kasnije, kada su se emocije počele smirivati a igrači ušlu u klupske kolotečine, počeli su stizati otkazi.

Prvi je otkazao Vedran Ćorluka. Nakon 103 odigrane utakmice u dresu reprezentacije, 32-godišnji branič moskovskog Lokomotiva odlučio je oprostiti se od hrvatske izabrane vrste, što je i donekle razumljivo s obzirom na učestale ozljede koje je imao, pa i operaciju netom prije svjetskog prvenstva, što je itekako donijelo rizik i hoće li 'Čarli' uopće igrati u Rusiji.

Međutim, stavio se na dispoziciju izborniku Daliću, kada je trebao igrao je, i to na visokom nivou, bio sjajni motivator suigračima i zajedno s njima proslavio je najveći uspjeh hrvatskog sporta.

  • +74
SP u nogometu, finale: Hrvatska - Francuska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Samo četiri dana kasnije, istu je odluku donio i Mario Mandžukić, srčani nogometaš koji je u 89 utakmica zabio 33 pogotka, ali koji je - unatoč napadačkim rolama - pomagao i u vlastitom 16-ercu. Ali kada se vidi njegovo stanje, kao što mu je napisao i Dejan Lovren.

'Nisam očekivao da ćeš reći zbogom, jer još imaš snage u sebi za toliko godina koliko si dao za reprezentaciju. Veliko zadovoljstvo mi je bilo igrati sa tobom, hvala ti na svemu ratniče,' ipak je iznenađenje. Tim prije što je on još uvijek u dobrim igračkim godinama jer u svibnju napunio je 'tek' 32.

Ipak, strah nas je da tim odlascima još nije došao kraj.

Ivan Rakitić početkom lipnja, tijekom priprema u Rovinju, u ekskluzivnom razgovoru za tportal najavio je da bi svjetsko prvenstvo moglo biti njegov posljednji reprezentativni ciklus. rekao je tada da će razgovarati sa suprugom Raquel i donijeti konačnu odluku.

  • +36
Najbolje fotografije dočeka Vatrenih Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Nadajmo se da ga je svjetsko srebro ipak nagnalo da oduku, ako ju je i donio - promijeni.

Još jedan od mogućih igrača, a koji su nešto slično najavili još u Rusiji je i golman Danijel Subašić.

A kako doznajemo iz Sportskih novosti, u velikim je dilemama i Luka Modrić. Iako on nikada nije takvo nešto izustio, dojam je da mu je srce 'puno', da je ispunio sva očekivanja navijača ali i odgovorio svima koji su na njega vršili pritisak zbog odnosa sa Zdravkom Mamićem.

Ipak, njegov odgovor na terenu bio je na vrhunskom nivou, uskoro će napuniti 33 godine, a sjećamo se kakvu je sve žrtvu podnio za reprezentaciju, igrajući ponekad i ozlijeđen, ali i dovodio svoju klupsku karijeru pod znak pitanja. Pogotovo nakon neugodne ozljede protiv Italije na San Siru.

Navodno će do kraja tjedna donijeti konačnu odluku o nastavki ili kraju reprezentativne karijere, što će itekako utjecati i na one koji se možda i 'lome'.