GATTUSOVA ŽELJA

Prioritetna pozicija zakrpana; Hajduk predstavio svoje novo 'invertirano desno krilo'

18.07.2024 u 20:04

Bionic
Reading

Sporski direktor Nikola Kalinić predstavio je novo Hajdukovo pojačanje. Glasine su bile točne, Abdoulie Sanyang je novi igrač Bijeli, drugi gambijski nogometaš u klupskoj povijesti

Stigla je i službena potvrda vijesti koja se pojavila danasa ujutro: Abdoulie Sanyang novi je Hajdukov igrač.

Sanyang je za Bijele potpisao ugovor do ljeta 2027. godine, a nosit će dres s brojem 24. Danas je i službeno predstavljen na stranicama splitskog kluba.

Riječ je o reprezentativcu Gambije koji igra na poziciji desnog krila, a trenutno je član francuskog drugoligaša Grenoblea.

'Abdouli je profil invertiranog desnog krila što nam je bila prioritetna pozicija u aktualnom prijelaznom roku. Radi se o igraču odličnih brzinskih sposobnosti, dobrog driblinga i kretnji po dubini. U procesu skautinga je već dvije godine, a trener Gattuso i njegov stožer označili su ga kao igrača kojeg žele imati kao opciju na poziciji desnog krila', rekao je Hajdukov sportski direktor Nikola Kalinić.

Igra lijevom nogom, primarna pozicija mu je desno krilo, no odlično se snalazi i na lijevoj strani, što je jedan od razloga zašto ga je htio i trener Gennaro Gattuso. Odlike njegove igre su dobar dribling, brzina. igra jedan na jedan te obrambena odgovornost. Sanyang je tako postao prvi gambijski igrač u Hajduku nakon Hamze Barryja koji je za Bijele igrao od 2016. do 2020. godine.

  • +55
Hajduk - Fenerbahče, pripremna utakmica, 10.7.2024. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac