VELIKA PRILIKA...

Rafa Nadal nakon velike bitke slomio Ivu Karlovića

14.10.2015 u 17:07

Bionic
Reading

Ivo Karlović u drugom kolu velikog ATP turnira u Šangaju niti u petom pokušaju nije svladao slavnog Rafaela Nadala

Ivo je protiv Nadala pokleknuo nakon velike borbe i konačnih 5:7, 7:6(4), 6:7(4), te propustio meč osmine finala protiv drugog najopasnijeg servera svijeta Miloša Raonica. 'Bang bang' obračun spriječio je Nadal koji je Karlovića svladao i u petom međusobnom ogledu. Još jednom koji je otišao 'do kraja', u kojem je Ivo imao sjajne prilike.

Nadala je danas tri sata 'driblao' ne samo servisima, već i vrlo smislenom igrom protiv kvalitetnijeg protivnika. U svim dijelovima meča ostao je agresivan i tražio je izlaze na mrežu i nakon svih sjajnih Nadalovih prolaza. Dokazao je da igra tenis života i da su najbolje teniske stvari možda - tek pred njim.

Meč je Ivo otvorio breakom i kod 5:4 servirao za prvi set, no Nadal se tada razbuktao i prepustio mu samo dva poena u iduća tri gema. No, Karlović ne bi bio u TOP 20 društvu da olako puca, i do kraja meča više nije gubio servis. Nastavio je bomardirati i tražiti prilike, a dočekao ju je u tie breaku drugog seta kada je nizom sjajnih poena okrenuo prednost i izborio treći set


Niti u njemu nije bilo breakova i Ivo je izborio novi tie break u kojemu je sve adute stavio na servis i izlaske na mrežu. Vlasniku 14 Grand slam naslova plasirao je nova tri (od ukupno 24 danas) asa, od čega posljednji iz drugog servisa nakon neca... No, presudila mu je dvostruka pogreška na 4:4 i dva sjajna Rafina pasinga za kraj...

Marin Čilić u trećem kolu igra protiv Stanislasa Wawrinke, a pobjednik tog meča u četvrtfinalu će igrati protiv boljeg iz ogleda Raonic - Nadal.