liga prvaka - 2. kolo

Rakitićev spektakularni gol u velikoj pobjedi Barcelone

03.10.2018 u 23:08

Bionic
Reading

Barcelona je nakon tri utakmice bez pobjede ipak pronašla način i u gostima svladala Tottenham 4:2. U pobjedi nad 'spursima' svakako valja izdvojiti i gol hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića

Španjolski velikan Barcelona pobijedio na Wembleyju Tottenham sa 4-2 u susretu 2. kola B skupine nogometne Lige prvaka, a drugi pogodak za katalonski sastav zabio je hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić.

Barca je povela već nakon 92 sekundi igre, a pogodak je postigao Philippe Coutinho. Lionel Messi je uputio sjajnu loptu na krilo do Jordija Albe koji je iskoristio nepotrebno istrčavanje Huga Llorisa, te asistirao Coutinhu koji je zabio s ruba kaznenog prostora za vodstvo katalonskog sastava.

  • +4
Tottenham Hotspur - Barcelona (2. kolo Lige prvaka) Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bio je to najbrži Barcin pogodak u LP u posljednjih 13 godina. Brži je bio tek Mark van Bommel koji je u studenog 2005. u susretu protiv Panathinaikosa zabio nakon 36 sekundi. Na 2-0 povisio je naš Ivan Rakitić u 28. minuti fantastičnim volejom s ruba kaznenog prostora.

Tottenham se vratio u igru u 52. minuti preko Harryja Kanea koji je sjajnom fintom 'slomio' Semeda, a potom preciznim udarcem pogodio suprotni kut. No, nada Engleza kratko je trajala. Svega četiri minute kasnije Barca se vratila na +2. Alaba je uputio povratnu loptu, Coutinho i Suarez su je propustili, a Messi u naletu zabio za 3-1. Tottenham se nije predavao i Lamela je u 67. minuti smanjio na 2-3. Međutim, sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Messi u 90. minuti svojim drugim golom na utakmici. Bio je to njegov 22. gol u 29 nastupa protiv engleskih klubova, a večeras je još dva puta gađao okvir gola.

Spursi i Barca su do sada igrali samo jednom, prije 36 godina u polufinalu Kupa pobjednika kupova, a slavila je Barcelona. Na White Hart Laneu je bilo 1-1, a Barca je u uzvratu slavila 1-0, a potom u finalu pobijedila Standard Liege.

  • +2
PSV - Inter Milano Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U drugom susretu iz ove skupine Inter je na gostovanju pobijedio PSV sa 2-1 upisavši i drugu pobjedu.

Premda je Inter dominirao, poveli su domaćini u 27. minuti sjajnim pogotkom Pabla Rosarija sa 20 metara.

Icardi je umalo izjednačio u 37. minuti, no domaći vratar Jeronen Zoet je sjajno reagirao. U 44. minuti niti Zoet nije mogao ništa nakon odličnog udarca Radje Nainggolana koji je s ruba kaznenog prostora zabio za 1-1. PSV je u 49. minuti bio korak do nove prednosti, no udarac Gastona Pereira s ruba kaznenog prostora završio je u okviru gola. Inter je okrenuo rezultat u 60. minuti golom Icardija.

Ivan Perišić, Marcelo Brozović igrali su cijeli susret za Inter. Bio je to njihov treći međusobni susret i treća pobjeda 'Nerazzurra'. Inter je dobio dva puta PSV u LP u skupini i 2007. U Eindhovenu je bilo 1-0, a na San Siru 2-0.

Na ljestvici vode Barcelona i Inter sa po šest bodova, dok su PSV i Tottenham bez bodova.

U 2. kolu skupine A Atletico Madrid je pobijedio Club Brugge našeg Ivana Leke 3-1. Obrana belgijskog prvaka popustila je u 28. minuti, a strijelac je bio Antoine Griezmann. Radost domaćih navijača nije dugo trajala. U 40. minuti fantastičnim udarcem sa 20 metara iskosa izjednačio je Arnaut Groenveld. Međutim, Griezmann je u 67. minuti nakon lijepe akcije s Costom doveo Atletico do novog vodstva. Iskusni Španjolci ovoga puta nisu dozvolili novo izjednačenje, već su u sudačkoj nadoknadi golom Kokea otklonili sve dvojbe.

Nikola Kalinić nije nastupio za Atletico, Karlo Letica je branio za goste, dok Matej Mitrović nije nastupio.

Borussia Dortmund je u drugom poluvremenu slomila Monaco pobijedivši sa 3-0 golovima Jacoba Bruuna Larsena (51), Paca Alcacera (72) i Marco Reusa (90+3). Pobjeda Borussije je mogla biti i uvjerljivija, no Alcacer je u 69. minuti iz jedanaesterca pogodio vratnicu.

Danijel Subašić je utakmicu započeo s klupe za pričuve, ali je ušao u igru u posljednjim trenucima prvog dijela nakon što se ozlijedio Diego Benaglio.

Na ljestvici vode Atletico Madrid i Borussija sa po šest bodova, dok su Monaco i Club Brugge na nuli.

Liga prvaka
Skupina A
Borussia DortmundMonaco3:0
Atletico MadridClub Brugge3:1
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Borussia Dortmund22006
2.Atletico Madrid22006
3.Club Brugge20020
4.Monaco20020
Sljedeće utakmice
24.10.Club BruggeMonaco
24.10.Borussia DortmundAtletico Madrid
Skupina B
TottenhamBarcelona2:4
PSVInter Milano1:2
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Barcelona22006
2.Inter Milano22006
3.Inter Milano00000
4.Tottenham20020
5.PSV20020
Sljedeće utakmice
24.10.PSVTottenham
24.10.BarcelonaInter Milano
6.11.TottenhamPSV