HALA MADRID

Real Madrid je uvijek Real Madrid; došao je do nestvarnog 15. europskog naslova

01.06.2024 u 23:09

Bionic
Reading

Real Madrid je na Wembleyju pobijedio Borussiju Dortmund (2:0) i došao do šeste titule osvajača Lige prvaka u posljednjih 10 godina

Nogometaši Real Madrida po 15. put su postali prvaci Europe nakon što su u finalnom susretu igranom pred 86.212 gledatelja na londonskom Wembleyju pobijedili Borussiju Dortmund s 2-0.

Bila je to poznata priča što se tiče Madrida u Europi; Dortmund je u prvom poluvremenu apsolutno dominirao, ali nije uspio zabiti. Madrid je preživio svoje najteže trenutke, konsolidirao se i onda u nastavku, kada je bilo najteže, još jednom pokazao zašto dominira ovim natjecanje.

Golove za Madrid zabili su Dani Carvajal u 74. minuti nakon ubačaja Tonija Kroosa iz kornera, te Vinicius Junior u 83. minuti. U manje od 10 minuta, Madrid je prelomio utakmicu.

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrića za Kraljevski klub je igrao od 85. minute osvojivši već šestu Ligu prvaka. Šest trofeja pobjednika Kupa/Lige prvaka imaju i Lukini suigrači Dani Carvajal, Nacho i Toni Kroos, te Realova legenda Francisco Gento.

Dodajmo i kako su Modrić i Nacho Fernandez stigli i do 26. trofeja u Realovom dresu postavši najtrofejniji igrači u 122 godine dugoj povijesti Real Madrida.

Za Kraljevski klub je to bilo čak 18. finale u najprestižnijem europskom natjecanju pri čemu 15. slavlje. U posljednjih 10 sezona, Real Madrid je osvojio šest naslova, a u povijesti najjačeg svjetskog klupskog natjecanja u 69 njih 15, dakle gotovo pa trećinu.

Na drugom mjestu ljestvice osvajača je Milan sa sedam europskih titula, dok su Bayern i Liverpool po šest puta bili najbolji. S druge strane Borussija je igrala treće finale upisavši drugi poraz, ponovo na Wembleyju nakon što je na istom stadionu izgubila i 2013. od Bayerna. Jedinu titulu momčad s Westfalenstadiona je osvojila 1997.

  • +23
Borussia Dortmund - Real Madrid (1.6.2024.) Izvor: EPA / Autor: ADAM VAUGHAN