što se događa?

Real Madrid počeo pripreme, a Luka Modrić je i dalje na odmoru; oglasili su se iz kluba

12.07.2023 u 14:36

Bionic
Reading

Nogometaši Real Madrida u ponedjeljak su se vratili s odmora u kamp u sjevernom madridskom predgrađu Valdebebas gdje su počeli pripreme za nadolazeću sezonu...

No, među igračima Reala koji su stigli na sam početak priprema nije bilo kapetana hrvatske reprezentacije Luke Modrića! Navijači 'kraljeva' su se zabrinuli iako je Modrić viđen živ i zdrav te se i dalje odmara u Hrvatskoj. Pa u čemu je onda problem?

'Luka Modrić i ostali reprezentativci, koji su tijekom ljeta nastupali za svoje zemlje, vratit će se u Madrid 19. srpnja uoči polaska u SAD', rekao je za Hinu dužnosnik Reala.

Modrić je prošli mjesec produžio ugovor za dodatnu sezonu, do 30. lipnja 2024. godine, a na odmoru je od 19. lipnja i finala Lige nacije u kojem je Hrvatska izgubila od Španjolske nakon penala.

Vezni igrač, koji će u rujnu napuniti 38 godina, nastupa za Real Madrid od ljeta 2012. godine. U nadolazećoj sezoni će biti dokapetan momčadi, uz kapetana Nacha Fernandeza. Obojica su s Real Madridom osvojila 23 trofeja, a Modrić je odigrao 488 utakmice.

Tako će se kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić suigračima priključit 19. srpnja te će momčad Real Madrida isti dan poletjeti na pripreme u Sjedinjene Američke Države.

Igrači Real Madrida će na pripremama u Sjedinjenim Državama igrati 24. srpnja protiv Milana, 27. srpnja protiv Manchester Uniteda, 29. srpnja s Barcelonom, a turneju će okončati 3. kolovoza dvobojem s Juventusom. Sve utakmice se igraju u okviru turnira 'Soccer Champions Tour 2023.'

Modrića i Nacha, koji su lani osvojili europski Superkup, Svjetsko klupsko prvenstvo i španjolski Kup, dva pehara dijele do bivših suigrača Karima Benzeme i Marcela koji imaju rekordnih 25 trofeja osvojenih s Real Madridom.