LIGA PRVAKA

Real u 89. minuti do boda, City od 0:2 do remija

06.11.2012 u 20:05

Bionic
Reading

Počele su utakmice četvrtog kola Lige prvaka u skupinama A, B, C i D, a najzanimljivije detalje s tih dvoboja pratite u tekstualnom prijenosu tportala

Danas je u akciji 16 klubova najbogatijeg nogometnog natjecanja. Za hrvatsku javnost najzanimljiviji je dvoboj u Parizu gdje PSG dočekuje zagrebački Dinamo, ali ima tu još nekoliko susreta koji plijene pozornost poput gostovanja dortmundske Borussije u Madridu kontra Reala, Malage kod Milana te sudar u Manchesteru između Cityja i Ajaxa. Za hrvatske ljubitelje nogometa dobra vijest je i ta što je trener Reala Jose Mourinho od prve minute u sastav protiv Borussije uvrstio Luku Modrića.

Dinamo Kijev - Porto 0:0

SKUPINA B

Schalke – Arsenal 2:2

67' 2:2 - Schalke se potpuno vratio u igru golom Farfána
45+2' 1:2 - i četvrtu utakmicu zaredom Huntelaar zabija pogodak nakon lijepe asistencije Holtbyja
26' 0:2 - francuski internacionalac Giroud se nakon asistencije sada upisao i u listu strijelaca i tako povećao prednost Arsenala.
18' 0:1 - gosti su poveli golom Walcotta kojeg je krasno uposlio Giroud a mladi napadač 'topnika' se odlično snašao i pogodio za vodstvo.

Olympiacos – Montpellier 3:1

83' 3:1 - potpuno se raspala igra francuskog predstavnika. Olympiacos je postigao i treći pogodak, a strijelac je Mitroglou
80' 2:1 - grčki Olympiacos dolazi još jednom u vodstvo. Gol je postigao Greco iz blizine nakon loše reakcije obrane Montpellera nakon kornera.
66' 1:1 - jedanaesterac za Montpellier sigurno je izveo Belhanda
4' 1:0 za Olympiacos - na asistenciju Mitrogloua strijelac je bio Paulo Machado kojem nije bilo teško pogoditi iz blizine

SKUPINA C

Anderlecht – Zenit 1:017' 1:0 - domaćini su poveli golom Mbokanija koji je nakon lijepe akcije iz drugog pokušaja matirao gostujućeg golmana.
Milan – Malaga 1:1

73' 1:1 - Milan je uspio izjednačiti preko Pata
40' 0:1 - obrana Milana je uhvaćena na spavanju. Brza akcija Malage koju je golom završio Eliseu

SKUPINA D

Real Madrid – Borussia Dortmund 2:2

89' 2:2 - uspio se Real izvući zahvaljujući krasnom pogotku Özila iz slobodnog udarca.
46' - Luka Modrić ostao je u svlačionici, te je umjesto njega u igru ušao Essien
45' 1:2 - gosti su i drugi puta poveli. Kevin Grosskreutz je vidio natrčalog Götzea koji postiže i drugi gol za dortmundski sastav.
34' 1:1 - nakon ubačaja Varanea, glavom iz blizine gol pogađa Pepe
28' 0:1 - Robert Lewandowski je proigrao Reusa koji je prsima prihvatio loptu i oslobodio se Arbeloe te pogodio za vodstvo dortmunske momčadi.

Manchester City – Ajax 2:2

74' 2:2 - veliki povratak Cityja. Nakon što su imali dva gola zaostatka sada su golom Agüera uspjeli izjednačiti
22' 1:2 - domaćini su ekspresno smanjili vodstvo amsterdamske momčadi, zahvaljujući golu Yaya Tourea koji je izvrsno reagirao nakon što ga je proigrao Nasri.
18' 0:2 - novi šok za domaćine i opet je strijelac kapetan 'kopljanika' Siem de Jong nakon još jednog kornera.
10' 0:1 - šok u Manchesteru. Gosti iz Amsterdama poveli su golom S. de Jonga. Nakon izvedenog kornera u gužvi se najbolje snašao De Jong i šokirao domaće navijače.