GRUBIJAN BROJ 1

Realova ikona protiv Barce postavila dva neslavna rekorda

05.04.2016 u 09:43

Bionic
Reading

Sergio Ramos se u Realu može pohvaliti brojnim trofejima, ali će u povijesti španjolskog nogometa ostati upisan i zbog nekih rekorda koji nisu za pohvalu

Branič 'kraljevskog kluba' u karijeri je osvojio Ligu prvaka, tri španjolska prvenstva, dva Kupa kralja, UEFA-in Superkup, Svjetsko klupsko prvenstvo, a s reprezentacijom svjetsko i dva europska prvenstva.

U Real je stigao iz Seville 2005. te se nametnuo kao jedan od lidera. No beskompromisni stoper nije samo uspješan u skupljanju trofeja, nego i crvenih kartona. Zapravo, u nešto više od deset godina na Santiago Bernabeuu postao je rekorder.

U El Clasicu na Camp Nouu, u kojem je Real slavio 2-1 te tako prekinuo niz Barcelone od 39 utakmica bez poraza u svim natjecanjima, Ramos je isključen zbog dva žuta kartona. To mu je četvrti puta da nije završio utakmicu svih utakmica te je po tome jedini u povijesti ovoga derbija.

No to mu je bio i 21. crveni karton u karijeri te je time Realov rekorder. Nitko prije njega u 'kraljevskom klubu' nije isključen toliko puta.