UMRLA LEGENDA KLUBA

Realova objava koja slama srce: U tuzi smo zbog jednog od velikana naše povijesti

06.02.2024 u 16:29

Bionic
Reading

Bivši španjolski vratar Miguel Angel Gonzalez, zvijezda Real Madrida, umro je u 76. godini, objavio je u utorak madridski klub na svojim službenim stranicama.

Gonzalez je igrao za Madrid između 1968. i 1986 i u tom je razdoblju odigrao 345 utakmica u dresu Kraljevskog kluba. S Realom je osvojio osam naslova prvaka Španjolske i dva Kupa UEFA.

'Real Madrid, njihov predsjednik i upravni odbor u dubokoj su tuzi zbog smrti Miguela Angela Gonzaleza, jednog od velikih vratara u našoj povijesti, legende Real Madrida i španjolskog nogometa. Želimo izraziti sućut svim navijačima Real Madrida. Neka počiva u miru', navodi se u Realovom priopćenju.

Španjolski mediji objavili su da Gonzalez boluje od neurodegenerativne bolesti poznate kao ALS.

Za španjolsku reprezentaciju je Gonzalez upisao 18 nastupa  i predstavljao svoju zemlju na dva Svjetska prvenstva, u Argentini 1978. i Španjolskoj 1982. godine.

Nakon igračke mirovine ostao je u Real Madridu i pomagao klubu u raznim ulogama. Uz 18 sezona koje je proveo kao igrač, obnašao je razne funkcije, uključujući delegata prve momčadi, trenera vratara i direktora bivšeg sportskog kompleksa Real Madrida.