KAKVA PREDSTAVA

Rekordan poraz Mourinha! Mladi 'pijetao' uništio Chelsea

01.01.2015 u 20:35

Bionic
Reading

Potencijal mladog reprezentativca Engleske Harryja Kanea mogli smo upoznati baš tijekom utakmica protiv naše mlade selekcije, a ovoga će se mladića Jose Mourinho vjerojatno još dugo sjećati, nakon što je sjajnim potezima u potpunosti potopio njegov Chelsea visokim rezultatom 5:3

Po prvi put u povijesti, pod vodstvo Josea Mourinha, Chelsea je na prvi dan nove 2015. godine kasirao pet golova te tako prepustio prvo mjesto prvenstvene ljestvice Manchester Cityju. Koliko god njihov poraz bio važan, a bio je to tek drugi put da neka Mourinhova momčad primi pet komada, priča dana ostaje ipak nešto drugo.

Mladi napadač Tottenhama Harry Kane, za kojeg se smatralo da će grijati klupu iza imena kakvi su Soldado ili Adebayor, pokazao je puno veću ubojitost od svojih spomenutih suigrača. Od kada je postao standardni prvotimac, u posljednjih je pet utakmica postigao jednako toliko pogodaka, a protiv londonskih 'plavih' bio je nedvojbeno igrač utakmice.

Osim što je postigao dva pogotka, izborio je i 11-erac i podijelio asistencije, te tako bio prvi čovjek svoje momčadi u ogromnoj pobjedi protiv Chelseaja. Tottenham se odličnim igrama u posljednje vrijeme probio do petog mjesta, a samo je dva boda udaljen od četvrtog, koje drži Southampton.