osvojio je sve

Rekorder francuske reprezentacije šokirao Les Bleuse! Odlučio se umiroviti u Americi

24.05.2024 u 09:51

Bionic
Reading

Osvajač je Lige Prvaka, Europske lige, Svjetskog Prvenstva pa čak i nagrade Puškaš

Francuski nogometaš Olivier Giroud najavio je da će nakon EURA 2024., koje se održava od 14. lipnja do 14. srpnja u Njemačkoj, završiti svoju reprezentativnu karijeru.

Giroud, koji je nedavno napustio Milan kako bi se pridružio američkom klubu Los Angeles, upisao je 131 nastup za Francusku i osvojio naslov svjetskog prvaka 2018. godine. Sa 57 golova, 37-godišnjak je najbolji strijelac u povijesti francuske reprezentacije, nadmašivši Thierryja Henryja svojim pogocima na Svjetskom prvenstvu 2022.

'Iskreno, ovo će biti moje posljednje natjecanje s reprezentacijom. Očito će mi jako nedostajati,' izjavio je Giroud za L'Equipe.

'Ali mislim da će ova francuska momčad završiti svoju eru nakon EURA. Moramo napraviti mjesta za mlade. Također, morate paziti da ne igrate predugo. Važno je pronaći pravu ravnotežu.'

'Uvijek sam govorio da ću prestati kada to moje tijelo bude tražilo. Mislim da su mi preostale dvije dobre godine. Ali što se tiče francuske reprezentacije, mislim da će to biti kraj.'

Francuska je na EURU 2020. ispala od Švicarske u osmini finala, a zadnji put je osvojila naslov europskog prvaka 2000. godine. Na ovogodišnjem prvenstvu u Njemačkoj, Francuska će igrati u skupini s Austrijom, s kojom se suočava 17. lipnja, te s Nizozemskom i Poljskom.

Giroud je osvojio praktički sve. Svojim radom stvorio je nevjerojatnu karijeru te, kako sam kaže, najdraži trenutak mu je ONAJ gol protiv Crystal Palacea, 2017. godine, sa kojim je osvojio nagradu Puškaš za najljepši pogodak sezone.