OKUPLJANJE VATRENIH

Reprezentacija se vratila u Split; izbornik Dalić otkrio da je ostao bez jedne od najvećih zvijezda

29.05.2019 u 17:58

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija vratila se u Split četiri godine nakon utakmice kvalifikacija za EURO 2016. s Italijom i incidenta sa svastikom koji nije riješen ni dan danas

Izbornik Zlatko Dalić potvrdio je da Ivan Rakitić propušta revijalnu utakmicu u Omišu, pa dvoboj s Walesom u Osijeku i prijateljsku utakmicu protiv Tunisa.

'U razgovoru smo donijeli odluku da neće biti na ovoj akciji. Ivan Rakitić ima problema sa zadnjom ložom, preskočit će ovu akciju, a do kraja dana ćemo vidjeti s ostalima kakvo je stanje', kazao je Dalić.

Utakmica Europskih kvalifikacija za UEFA Europsko prvenstvo 2020. godine bit će odigrana 8. lipnja s početkom u 15 sati, a Hrvatska i Wales snage će odmjeriti na osječkom stadionu Gradski vrt.

'Pred nama je sedam, osam dana treninga da napravimo najbolje moguće uoči utakmice protiv Walesa. Nezgodan termin, no kako nama, tako njima. Htio bih se zahvaliti navijačima koji će nam pripremiti sjajnu podršku, rekao je Dalić.

  • +31
Kvalifikacije za Euro 2020, Mađarska - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Wales ima svojih problema, ali ne želim puno govoriti o njima. Jako su opasni u kontri i polukontri. Mi smo favoriti sada svugdje, moramo se paziti njihov kontri, imaju brze igrače. Bit će najopasnije kada je lopta u našem posjedu', dodao je Dalić.

'Mi smo viceprvaci svijeta, nemam pravo na kiks.'

Vatreni će u petak od 15 sati odigrati utakmicu s NK Omišem i tako uveličati proslavu 100. rođendana kluba.

'Veselim se da smo ovdje i toj utakmic'i, rekao je Dalić.

Odgovarajući na novinarska pitanja Dalić je kazao kako naša reprezentacija ima poteškoća u defenzivnom skoku nakon prekida te smo na takav način, otkako je on izbornik, primili čak 14 golova.

  • +25
Doček Zlatka Dalića Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

'Moramo to popraviti, trebat će nam disciplina u skoku jer je Wales opasan u igri iz prekida', naglasio je izbornik.

Dalić smatra kako će glavna opasnost po Hrvatsku bit će polukontre i kontre Walesa te njihovi brzi igrači Bale i James. Upozorio je kako Hrvatska mora paziti da ne gubi loptu u pojedu jer Wales u takvim situacijama ima brzu tranziciju igre i opasan je.

Što se tiče igranja utakmica reprezentacije na Poljudu, Dalić je kazao kako on i igrači to žele ali oni ne donese odluku o tomu.

Za prijateljsku utakmicu NK Omiš - Hrvatska, koja će se igrati u Omišu 31. svibnja, Dalić je rekao kako će to biti 'praznik nogometa.'