TAJNI ADUT

Riječi koje će odjeknuti Hrvatskom; finale Lige prvaka bi završio drugačije...

26.06.2017 u 17:14

Bionic
Reading

Juventusov trener Massimiliano Allegri prošle sezone često puta je spominjao Marka Pjacu, a hrvatskog nogometaša sjetio se i ovih dana kada je govorio o izgubljenom finalu Lige prvaka

Allegri nikako da stvori jedinstveno mišljenje o talentiranom Pjaci. Tijekom sezone često ga je kritizirao, zatim ponekad i pohvalio, pa onda nakon nekog vremena opet verbalno udario po mladom Hrvatu.

Sada je talijanski stručnjak govorio za Sky Sport Italia o porazu u finalu Lige prvaka od Real Madrida (1:4) te je svojim izjavama dao do znanja kako bi možda sve bilo drugačije da je na raspolaganju imao upravo Pjacu.

Naime, hrvatski reprezentativac od ožujka je van stroja zbog teške ozljede koljena koju je zadobio u nacionalnom dresu u prijateljskom dvoboju u Estoniji.

'Ideja je bila voditi na poluvremenu ili doći do prednosti u sat vremena igre. Kada smo prije dvije godine svladali Real bila je to drugačija sezona, imali smo više opcija i i mogli smo mijenjati našu igru u drugom dijelu', pojašnjavao je Allegri.

  • +8
Marko Pjaca Izvor: Reuters / Autor: Miguel Vidal

Zatim je u svojem izlaganju spomenuo Pjacu koji je u srpnju prošle godine za 23 milijuna eura iz Dinama došao u Juventus.

'Počeli smo s jednim stilom, zatim promijenili, a četvorica naprijed potrošili su puno energije kroz te mjesece. Nisam mogao znati da će se Marko Pjaca ozlijediti. Kako se poboljšavao, postao je igrač koji je u Europi, u nokaut fazi, mogao napraviti razliku. Kako ga nisam imao na raspolaganju, morao sam više tražiti od četiri ofenzivca i na kraju su neki zbog toga platili.'

Marko Pjaca - ozljeda protiv Estonije