GOSTI ZABILI GOLČINU, ALI...

Rijeka bez milosti pogurnula HD prema Drugoj ligi

02.05.2014 u 20:41

  • +5

MAXtv 1. HNL, 34. kolo, HNK Rijeka - NK Hrvatski dragovoljac

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovačić

Bionic
Reading

U prvoj utakmici 34. kola MAXtv Prve lige na Kantridi Rijeka je svladala Hrvatski dragovoljac 3:1 i tako ga još više pogurnula prema Drugoj ligi

'Crni' su na Kantridu stigli s optimističnim najavama, po bodove kojima bi produljili nadu u prvoligaški spas, ali Rijeka nije imala milosti. Kekova družina upisala je očekivanu pobjedu, učvrstila drugu poziciju na ljestvici te tako spriječila moguće 'ulične priče'.

Hrvatski dragovoljac u utakmicu je krenuo otvorena garda što nije bila dobra ideja, jer je Rijeka kvalitetnija na svim pozicijama. Domaćin je bio opasniji, a u 19. minuti je stigao do prednosti. Tomečak je izborio jedanaesterac, a siguran s bijele točke bio je Krstanović.

Rijeka je rutinski održavala minimalnu prednost te sa 1:0 otišla na odmor, a zatim je u nastavku nastala ludnica.

U 54. minuti, Kramarić je bježao gostujućoj obrani na rubu kaznenog prostora, opalio je lijevom nogom s oko 18 metara, udarac nije bio jak, ali zato je precizan (u donji lijevi Čovićev kut), za 2:0.

Nije dugo prošlo, a golman 'crnih' morao je treći puta po loptu u mrežu. Nakon akcije iz kornera, najviši u skoku bio je Lešković za veliku prednost pol sata prije kraja susreta.

Domaćin je zatim malo popustio, a sastav Davora Mladine došao je do daha. Jajčinović je sjajno pogodio pod gredu sa 20-ak metara za uljepšavanje dojma, jer je 3:1 bio konačan rezultat utakmice.

Rijeka je zasluženo stigla do bodova te tako na najbolji način najavila prvu utakmicu finala Kupa s Dinamom 7. svibnja u Maksimiru.