NOVI PORAZ CRNE GORE

Robert Prosinečki ispisao najgore stranice reprezentacije; može li ovo preživjeti?

15.10.2024 u 07:20

Bionic
Reading

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac, danas 55-godišnji Robert Prosinečki, koji se bavi izborničkim poslom na klupi Crne Gore, proživljava teške dane. Naime, njegova je momčad upisala i šesti uzastopni poraz. S time da su zadnja četiri u službenim natjecanjima

Krenuo se Prosinečki s dvije pobjede Crne Gore, ali nakon toga niz se posve okrenuo i u ponedjeljak je stigao i šesti poraz. Ovog puta od Walesa u Cardiffu. Jedan gol bio je dovoljan, a negativni komentari stižu sa svih strana, od navijača do medija.

Danilo Mitrović u svojem komentaru za Vijesti piše o 'očajnoj Crnoj Gori, bez igre, sistema i koncepcije'.

'Najgora utakmica u mandatu Prosinečkog. Četiri utakmice - četiri nule, šest uzastopnih poraza, što je najduža negativna serija u povijesti, i što sad? Crna Gora će gotovo sigurno ispasti u C diviziju Lige nacija, iz nje će dočekati sljedeće kvalifikacije za Europsko prvenstvo, ali to je i najmanji problem', ističe Mitrović pa nastavlja:

'Prosinečki na četiri službene utakmice, usprkos brojnim izostancima, nije pokazao da njegova vizija ima budućnost i uporište na terenu. Njemu ugovor istječe već za dva mjeseca, dakle i njegov eventualni odlazak je najmanji problem. Možda i najveći je što su Sokoli kroz Ligu nacija, umjesto da udare podlogu za sljedeće cikluse, poprimili gubitnički mentalitet i teško će se vratiti na pravi put'.

'Teško mi je bilo što reći. Prvo poluvrijeme je bilo jako loše i onda se bilo teško vratiti. Drugi dio je bio bolji, imali smo par situacija, pogodili prečku, jednostavno smo bolje izgledali. Zbog tog lošeg prvog poluvremena su i bile četiri zamjene na poluvremenu. Teška situacija, ali okrećemo se sljedećim utakmicama, vidjećemo što će biti. Treba napraviti analizu, a vjerujem da će u studenomebiti bolje. Bez daljnjeg moramo pobijediti Island, a i protiv Turske moramo ići na pobjedu. Nadam se da će svi biti zdravi i da ćemo doći do rezultati koje priželjkujemo', rekao je Prosinečki nakon utakmice za RTCG.

Wales je mnogo više imao loptu u svom posjedu, a Crna Gora u pojedinim djelovima utakmice nije mogla sastaviti dva dodavanja.

'Imali smo problema u pas igri, preuzmeti kontrolu i napraviti nekoliko dodavanja. Kad smo to uspjeli u drugom dijelu, izgledalo je to bolje. Ali kada se sve zbroji, bila je ovo jedna od lošijih predstava ove reprezentacije', konstatirao je Prosinečki.

Standings provided by Sofascore