legendarni žuti

Robert Prosinečki je nakon remija bio brutalno iskren: Da smo izgubili, tko zna...

27.08.2023 u 22:34

Bionic
Reading

U prvoj nedjeljnoj utakmici 6. kola SuperSport HNL-a Rudeš je odigrao 0:0 na gostovanju kod Istre 1961 i tako osvojio prvi bod ove sezone. Utakmicu je komentirao Robert Prosinečki

Trener Rudeša Robert Prosinečki nije skrivao olakšanje nakon utakmice u kojoj su njegovi nogometaši osvojili prvi bod ove sezone u SuperSport HNL-u.

'Ovo nam je jako važan bod prije svega na planu samopouzdanja. Prvih 25 minuta, do prekida zbog topline, Rudeš je zbilja dobro igrao. Nakon toga smo malo pali, ali znali smo da igramo na teškom gostovanju. Mogli smo dobiti i izgubiti. U postavi sam imao tri igrača 2004. godište, nedostaje nam iskustva, ali ova momčad će rasti', rekao je Prosinečki.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Osvrnuo se legendarni Žuti i na pitanje o njegovoj budućnosti u klubu...

'To što sam rekao da ćemo vidjeti nakon Istre više je bilo u kontekstu stava kluba, a ne mojeg osobno. Da smo izgubili tko zna što bi u Upravi mislili ili odlučili, to je nogomet. Sada se moramo fokusirati na sljedeći meč s Goricom, to nam je vrlo važna utakmica', kazao je Robert Prosinečki.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +12
Istra 1961 - Rudeš, SuperSport HNL, 27.8.2023. Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic

Trener Istre David Catala bio je razočaran remijem.

'Moram reći da sam nakon svega razočaran kako je to ispalo, pogotovo nakon prvih 25 minuta kada se praktično nismo pojavili na terenu. Bila je konfuzija u igri, manjak agresivnosti, krive kretnje. Onda smo nakon pauze zbog sparine zaigrali ipak bolje i stvorili neke šanse. Sastav sam birao temeljem onog što sam vidio na treningu i kao najbolju opciju za ovu utakmicu, imajuću u vidu da su neki igrači imali virozu, pa nisam mogao na njih računati', rekao je Catala i napomenuo:

'Vjerojatno sam u nečemu pogriješio, analizirat ćemo utakmicu i onda kroz rad ispravljati propuste. Ovo je proces, na početku sam, moramo puno raditi i napredovat ćemo.'

>> više statistike pronađite OVDJE

Standings provided by Sofascore