MODRIĆ ČEKA LOVRENA

Rodgers na sto muka: Kakav Liverpool će 'na noge' Realu?

04.11.2014 u 14:13

Bionic
Reading

Real Madrid, s našim Lukom Modrićem u sastavu, u sklopu 4. kola Lige prvaka dočekuje engleski Liverpool u kojem vrlo dobro igra hrvatski reprezentativac Dejan Lovren. Spektakl koji se ne propušta započinje u 20.45 sati (Arenasport 3, MAXtv)

Kako i gdje sve gledati Ligu prvaka

Osim na MAXtv-u (Arenasport) utakmice Lige prvaka možete gledati i na pay per view online servisu Match.tportal.hr. Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala.

Korisnici usluge MaxTV To Go (usluga web & mobile) također mogu utakmice gledati na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalaze na putu. Više informacija potražite OVDJE.

Real prije 14 dana nije zadrhtao na legendarnom Anfieldu. Kraljevi su žestoko krenuli od prve minute i u prvom poluvremenu pokazali pravu egzibiciju tijekom koje su stvorili tri gola prednosti pred engleskim klubom. Kako je samo par dana kasnije Madrid očekivao Superclasico, u nastavku su Španjolci stali na kočnicu i mirno priveli susret kraju.

O formi Reala u ovom trenutku apsolutno ne treba trošiti riječi. Momčad Carla Ancelottija djeluje kao dobro podmazan stroj, te je posljednjih tjedana jedino pitanje koliko će golova utrpati suparniku. Igra li se kod kuće ili na strani apsolutno nema veze, jer je Real podjednako efikasan na svakom stadionu. Od 13. rujna kada je na ovom stadionu doživljen poraz protiv Atletica, Real zna samo za pobjede, a u ovom trenutku nanizao ih je već 11 za redom.

Carlo Ancelotti svjestan je igre svoje momčadi, ali svejedno će upozoriti:

'Stvarno igramo odličan nogomet, ali za nas je svaka utakmica izuzetno važna i svakoj pristupamo maksimalno ozbiljno. Spremni smo za Liverpool, a ovaj, baš kao i svaki drugi, susret smatramo odličnim testom i prilikom da napravimo još jedan korak naprijed. Naravno, poraz bi značio korak unatrag, ali ne plašim se toga, jer na raspolaganju imam veoma profesionalne igrače.

Talijan ponovno u kadu neće imati Fabija Coentraa i Jeseja Rodrigueza, a u međuvremenu se ozlijedio i Dani Carvajal koji će preskočiti večerašnju utakmicu. Za nastup neće konkurirati Asier Illarramendi i Sami Khedira, ali o razlozi njihova neopozivanja nisu objavljeni.

Pod znakom upitnika je Gareth Bale, koji se oporavio od ozljede i kojeg mediji navode u prvoj postavi, ali je sam Ancelotti priznao kako još nije siguran hoće li ga gurnuti u vatru od početka.

Teški dani snašli su Brendana Rodgersa na klupi Liverpoola, koji ne može pronaći način kako podići svoju momčad ni u jednom natjecanju, osim u Liga kupu gdje je uz brdo sreće uspio eliminirati Swansea prije sedam dana. No, slaba je to utjeha kada u Ligi prvaka Liverpool visi o koncu, a u Premiershipu se od borbe za naslov prvaka oprostio već nakon 10 kola i subotnjeg poraza u Newcastleu.

Neki potenciraju odlazak Suareza i ozljedu Sturridgea zbog čega nema napadačke moći, drugi upiru prstom u lošu obranu, treći govore o posve promašenim ljetnim akvizicijama na čelu s Balotellijem, četvrti tvrde da je ono prošle sezone kada se Rodgersova momčad borila za naslov engleskog prvaka zapravo bilo slučajno.


U svemu tome ima istine, ali ništa nije i konačna istina, odnosno nogomet je takav da se u krizu lako upadne, a teško iz nje izađe, ali jednako su realni i obrnuti scenariji.

Što bi Rodgers dao da primjerice može danas na Santiago Bernabeu ostati neporažen, u atmosferi kada se svi boje teškog debakla kada se samo prisjete dvoboja na Anfieldu. Nemalo je onih, koji su mu sugerirali da odmara igrače za Chelsea u prvenstvu, ali to ne bi imalo smisla jer ako išta Liverpoolu treba, onda je to psihološki poticaj, koji se može dobiti i dobrom igrom i otporom Realu, ako ne već pozitivnim rezultatom kojeg je s obzirom na formu Madriđana teško očekivati. Ipak, kapetan Gerrard i napadač Sterling mogli bi u Madridu biti na klupi, ali ponajprije zbog loše forme.

'Real je trenutačno najbolji klub na svijetu i suvišno je govoriti o igračima poput Ronalda i ostalih. No, mi ovu utakmicu shvaćamo kao izazov, a ne nešto čega se bojimo. Sudbinu prolaza skupine držimo sami i moramo dignuti glave poslije zadnjih razočaranja i nastojati u Madridu biti pravi, igrati s vjerom u sebe i bez straha', kaže strateg Liverpoola Brendan Rodgers, koji teško da će moći računati na nedovoljno zaliječenog napadača Sturridgea, a ostali izostanci su u obrani i igrača, koji dosad nisu bili u prvom planu, iako mogu konkurirati.

'Naša obrana je došla pod udar nezasluženih kritika jer mi nismo dovoljno dobri kao kolektiv. Nedostaje nam intenzitet i ritam igre, koji nas je krasio prošle sezone, odnosno posjedom i presingom moramo napraviti mnogo više jer bez toga teško je parirati najjačim rivalima poptu Reala. Samo ako ćemo moći doći do lopte, možemo očekivati uspjeh danas, a mi smo itekako motivirani dokazati da možemo mnogo više', zaključio je trener Liverpoola Brendan Rodgers.