RUKOMETNA LIGA PRVAKA

Romero spriječio senzaciju Zagreba u Berlinu

15.11.2012 u 21:15

Bionic
Reading

Rukometaši Zagreba izgubili su u petom kolu Lige prvaka na gostovanju kod Füchsea. U triler-završnici domaćin je slavio sa 29:27

Rukometaši Zagreb Croatia Osiguranja hrabro su pali na gostovanju u Berlinu kod Füchsea u sklopu 5. kola rukometne Lige prvaka. Njemački Bundesligaš izborio je u samoj završnici pobjedu 29-27 ponajviše zahvaljujući sjajnom Ikeru Romeru.

Rukometaši njemačkog Bundesligaša imali su i do pet pogodaka prednosti na početku susreta protiv pomalo prestrašenih Zagrebaša, no tada trener Slavko Goluža vuče dva sjajna poteza kojima se Zagreb vraća u igru. Umjesto Ivića i Tončija Valčića ulaze Mario Kelentrić i Josip Valčić, te igra Zagreba postaje za nekoliko nijansi bolja.

Do poluvremena Golužini rukometaši u potpunosti okreču rezultat su svoju korist, ali na predah umjesto s +2, odlaze s +1 zbog pogotka poljaka Jaszke u posljednjim trenucima prvih 30 minuta.

Sjajno je Zagreb igrao i u nastavku sve do otprilike 48. minute kada Füchse ponovno prelazi u vodstvo (23-22). Zagrebaši su se još jednom sjajno vratili preko Mandalinića, Horvata i Batinovića, te svega nekoliko minuta prije kraja poveli 27-26.

Nažalost, do posljednje sirene Zagreb ne zabija više ni pogotka, dok Nijemci zabijaju tri, te sretno i spretno upisuju vrijednu pobjedu i dva boda. Recimo i da je u situaciji kada je Füchse poveo 28-27 Zagreb dobio igrača više, međutim David Špiler radi prekršaj u napadu za izjednačenje, a nedugo nakon toga Romero zabija svoj osmi pogodak za konačnih 29-27.