statistička pogreška

Ronaldo je slavio 400. gol za Real, a zabio ih je 'samo' 399...

03.05.2017 u 12:04

Bionic
Reading

Statistika je okrutna i ne ide u prilog Cristianu Ronaldu. Real je na svojim službenim stranicama čestitao Portugalcu na 400. golu otkako je u klubu, no čini se kako mu ipak jedan nedostaje...

'Presretan sam! Zabio sam hat-trick i ujedno 400. gol za Real!', rekao je Cristiano Ronaldo nakon veličanstvene pobjede 'kraljeva' 3:0 u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka protiv Atletica. Odbrojavali su i slavili svi zajedno, Ronaldo, suigrači, navijači (barem onaj dio koji mu ne zviždi!), službene stranice 'kraljeva' i profili na društvenim mrežama.

No, čini se kako će Ronaldo proslavu morati odgoditi. Naime, prema službenim podacima Ronaldo je u dresu Reala zabio 'samo' 399 golova u 389 odigranih utakmica! Naime, velika nedoumica vuče se još od rujna 2010. godine kad je Cristiano Ronaldo zabio pobjednički gol na utakmici protiv Real Sociedada (2:1). 

Zabio je Ronaldo iz slobodnjaka u 74. minuti utakmice, ali je lopta na putu prema golu pogodila Pepea, promijenila putanju i prevarila tadašnjeg golmana Sociedada Claudija Brava. Sve službene organizacije (La Liga/Primera, Udruga španjolskih prvoligaša...) taj su gol pripisale Pepeu. Samo je Real ostao dosljedan i vodi ga kao da ga je zabio Ronaldo...

Autor: youtube

Dakle, službeno će Cristiano Ronaldo za svoj 400. gol u dresu Reala imati priliku u subotu 6. svibnja protiv slabašnog davljenika Granade.